Naar boven

Isolatie

Wij hebben diverse soorten en afmetingen isolatie altijd op vooraad. Denk hierbij aan Glaswol, Steenwol, EPS, XPS, Pir-Isolatie en de duurzame Steico isolatie. Hieronder tref je een overzicht van de beschikbare type.
Kies een categorie
Sorteren

Soorten isolatiemateriaal

Voor het isoleren van je huis of schuur kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Daarnaast zit er een verschil in of je het dak of juist de vloer gaat isoleren. Ook de Spouwmuur is weer een ander soort isolatie dan bijvoorbeeld de isolatie die je gebruikt om je dak van je huis te isoleren. Al met al heb je dus voor elk type oppervlakte die met weersinvloeden te maken heeft weer een andere soort isolatie methode. We leggen graag even de verschillende soorten isolatiemateriaal aan je uit.

Glaswol

Glaswol is een soort isolatiemateriaal wat bestaat uit zand en gerecycled glas. Glaswol is helemaal niet brandbaar en wordt dus vaak gebruikt als isolatiemateriaal. Een nadeel van glaswol is wel dat het heel erg kan gaan jeuken als je er mee werkt, omdat het volzit met een soort van glassplinters. Handschoenen zijn dus wel wenselijk als je gaat werken met glaswol isolatie. Glaswol heeft verder een open structuur waarin gemakkelijk lucht kan worden ingesloten. Hierdoor kan het geen warmte afvoeren en ontstaat er dus een isolerende laag. Ideaal dus voor het isoleren voor daken van huizen of de wanden en daken van schuren.

Steenwol

Steenwol heeft een beetje een soortgelijke constructie als glaswol alleen in plaats van dat het gemaakt is van glas is het gemaakt van steen. Een van de grote voordelen van Steenwol is dat het geen rook of gassen veroorzaakt bij brand. Verder zal steenwol niet zo snel smelten aangezien het een smeltpunt van ver boven de 1000 graden heeft. Steenwol isolatie wordt net als glaswol veel gebruikt in wanden en plafonds. Verder is steenwol ook geluidsisolerend.

EPS

EPS staat letterlijk voor expanded polystyrene en is een witte kunststof welke in platen wordt geleverd door Houtmarkt.nl. In de volksmond wordt het ook wel gewoon piepschuim genoemd. Het wordt in de bouw veel gebruikt als fundering en soms ook als isolatie van wanden en vloeren. Deze piepschuim platen zijn in diverse afmetingen online te bestellen. De EPS isolatieplaten hebben verschillende voordelen zoals dat ze ongevoelig voor vocht zijn, makkelijk te hanteren zijn en ze zijn brandveilig. Vaak wordt EPS ook gebruikt in de vorm van korrels voor spouwmuurisolatie.

XPS

XPS staat letterlijk voor geëxtrudeerd polystyreen. XPS wordt ook wel polystyreen hardschuim genoemd. Het is een kunststof isolatiemateriaal in plaatvorm. XPS isolatie platen zijn een populair isolatiemateriaal die veel gebruikt wordt voor bijvoorbeeld dakisolatie, kelderisolatie en vloerisolatie. Deze platen worden veel gebruikt bij vochtige ruimtes. Houtmarkt biedt XPS platen aan in vier verschillende diktes. Heb je een specifieke maat nodig dan kunnen wij ze ook eenvoudig op maat maken.

PIR-isolatie

PIR is hardschuim isolatie bekleed met een meerlaags gasdicht aluminium complex. Hierdoor is er ook geen extra dampscherm nodig dankzij de gesloten celstructuur van de plaat en afgeplakte naden. De PIR isolatie platen zijn van zeer licht gewicht, waardoor het makkelijk en zeer snel te plaatsen is. Verder is PIR isolatie vochtongevoelig en onvervormbaar ideaal dus bijvoorbeeld voor het isoleren van daken.

Steico

Steico is in Nederland exclusief online verkrijgbaar op Houtmarkt.nl

De Steico isolatie houtvezelplaten hebben we standaard in het assortiment. Dan gaat het om de producten, Steicoflex en Steicouniversal. Voor de overige Steico producten kun je contact opnemen met de klantenservice.

Goedkoop isolatiemateriaal

Ben je dus op zoek naar goedkoop isolatiemateriaal dan kun je bij Houtmarkt zeker slagen. Het is wel altijd goed om je te laten informeren en adviseren, want de goedkoopste isolatie is niet altijd de beste isolatie voor jouw woning, schuur of garage. Je wilt uiteindelijk de warmte goed binnen houden en de kou lekker buiten laten.