Naar boven

Steico Isolatie

Als producent van natuurvriendelijke bouwproducten uit hout levert STEICO een belangrijke bijdrage tot een gezond leefmilieu, ook voor de komende generaties. Materiaalkeuze en productie methodes zijn hierop volledig afgestemd, zonder daarbij de kwaliteit en duurzaamheid van de producten uit het oog te verliezen. Het volledige gamma van houtvezelisolatieproducten is FSC® gecertificeerd (Forest Stewardship Council). Daarnaast dragen de isolatieplaten het logo van het Passiefhuis instituut en worden ze aanbevolen door het IBR (Instituut voor bouwbiologie Rosenheim). Daarmee wordt de hoge kwaliteit van de STEICO-producten verzekerd.

Steico - NIET ALLEEN DUURZAAM ISOLEREN, MAAR OOK DUURZAAM BOUWEN?

Steico is in Nederland exclusief online verkrijgbaar op Houtmarkt.nl. De isolatieplaten hebben we standaard in het assortiment. Dan gaat het om bovenstaande producten, Steicoflex en Steicouniversal. Voor de overige Steico producten kun je contact opnemen met de klantenservice.


Steico - EEN DUURZAAM GESCHENK UIT DE NATUUR

Hout staat al lang bekend als een natuurlijk en hernieuwbaar bouwmateriaal met uitstekende isolerende- en bouwfysische eigenschappen. Dankzij de jarenlange ervaring en productie know-how, worden de voordelen van hout, als natuurlijke isolatiemateriaal, ideaal benut. Er worden daarbij houtvezels gebruikt uit vers gekapt dunningshout dat afkomstig is uit bossen in de omgeving van de productiesites.Zo worden ook lange transporwegen bij de aanvoer van de grondstoffen vermeden.


Steico - WARM IN DE WINTER, KOEL IN DE ZOMER

Wereldwijd wordt méér energie verbruikt om gebouwen koel te houden dan om ze te verwarmen. Als men de efficiëntie van een isolatiemateriaal wil berekenen, moet men niet alleen nagaan hoe het materiaal in de winter warmteverlies kan vermijden, maar ook hoe het in de zomer de woning kan beschermen tegen de hitte. STEICO-producten onderscheiden zich door een lage warmtegeleiding, gecombineerd met een hoge warmte-opslagcapaciteit. Deze eigenschap zorgt voor een bijzonder aangenaam en behaaglijk woonklimaat: de woning blijft warm in de winter en koel in de zomer. Bovendien hebben de producten een geluiddempende werking wat zorgt voor een stressvrije en aangename woonomgeving.


Steico - kortom: ideale bouwmaterialen die generaties lang meegaan!

STEICO produceert en levert innovatieve bouwmaterialen die duurzaam en betrouwbaar zijn; ze verhogen het wooncomfort en verminderen het energieverbruik in woningen en gebouwen. STEICO-producten hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Bovendien zijn het milieuvriendelijke producten omdat ze gemaakt worden van hernieuwbare grondstoffen. STEICO biedt een gamma producten aan van I-liggers, isolatiemateriaal, weerbestendige onderdakplaten, wandpanelen, enz. Voor elke toepassing in de bouw heeft STEICO een passend product. Als u met STEICO-producten bouwt, geniet u meteen ook van de eigenschappen van de natuurlijke materialen waaruit de producten gemaakt zijn. Zo zijn de houtvezelisolatieproducten dampopen en dragen ze bij tot een gezondere leefruimte. Ook de I-liggers die gebruikt worden als dragende constructie-elementen, volgen het voorbeeld van de natuur. Ze laten toe een ontwerp uit te tekenen dat slank is en licht in gewicht, maar toch een hoog belastingsvermogen heeft. Alle producten zijn gemakkelijk te verwerken, bijzonder huidvriendelijk en duurzaam.