Naar boven

Multiplex

Multiplex, ook wel triplex genoemd, is een houtachtige plaatmateriaal wat voornamelijk voor aftimmerwerk wordt gebruikt. De platen zijn opgebouwd uit oneven aantal kruislings verlijmde fineren voor een goede stabiliteit. Multiplex wordt gebruikt voor diverse toepassingen en is in vele maten en soorten te verkrijgen. De meeste multiplex platen zijn opgebouwd uit populieren, hardhouten, berken en okoumé.

Kies een categorie

Populieren

Populieren multiplex is een plaat wat uitsluitend gebruikt kan worden voor interieure toepassingen. Denk daarbij aan aftimmerwerken in het huis. Het is een lichte plaat wat makkelijk te verwerken. Deze platen hebben twee afmetingen, 250 x 125 en 310 x 153 cm, en zijn in verschillende diktes verkrijgbaar.

Berken

Berken multiplex is een interieur multiplex wat opgebouwd is uit berken fineren. De berken platen zijn in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar;

  • BB/BB: Berken multiplex door en door. Beide zijden mogen gepropt zijn (kwaliteit BB)
  • B/BB: Berken multiplex door en door. Langs gefineerd. De B-zijde is ongepropt. De BB-zijde mag gepropt zijn.
  • CP/CP: Berken multiplex door en door. Beide zijden mogen gestopt zijn (kwaliteit CP)

Buigtriplex

Buigtriplex is, zoals het woordt het al zegt, een buigbare multiplex plaat wat voor interieur toepassingen wordt gebruikt. Denk hierbij aan ronde vormen als koven, kolommen, meubels etc. Deze platen zijn 7 mm dik en hebben een afmeting van 244 x 122 cm. Ze zijn verkrijgbaar in langs- en dwars gefineerd.

Hardhouten multiplex

Hardhouten multiplex, ook wel mixed light hardwood genoemd, is een multiplex plaat opgebouwd uit hardhouten fineren. De plaat is watervast verlijmd, maar is door de opbouw uitsluitend te gebruiken voor binnen toepassingen. De afmetingen van deze platen zijn 244 x 122 cm en is verkrijgbaar in vele diktes tussen de 3,6 en 25 mm.

Multiplex platen

Multiplex is een veel gebruikte houten plaat voor aftimmering binnen en buiten het huis. Daarnaast kan het ook worden gebruikt voor maken van meubels. Belangrijk hierin is om goed onderscheid te maken of het voor interieur of exterieur gebruik is. Kwalitatief gezien zit daar een groot verschil in. Komt u er niet uit, bespreek de toepassingen met klantenservice

Multiplex op maat

Houtmarkt biedt ook multiplex op maat aan. Denk hierbij aan het zagen, frezen en gronden van de platen. Onze productie afdelingen kunnen grote aanvragen gemakkelijk behandelen en zo het werk van u afnemen. Vraag naar de maatwerk mogelijkheden.

Multiplex kenmerken

Watervast multiplex

Watervast multiplex, ook wel exterieur multiplex genoemd, is een plaat wat WBP verlijms is. WBP wil zeggen water boiled proof. Door de verlijming van deze platen is het mogelijk om het te gebruiken voor exterieure toepassingen. Let op, voor het buitengebruik van platen is niet alleen de verlijming van belang, maar ook de houtsoort en opbouw ervan. Alleen de verlijming van de plaat maakt het geen exterieur multiplex.

Over het algemeen worden alleen Okoumé multiplex platen gebruikt voor buitentoepassingen.

Gegrond

Houtmarkt heeft diverse maatwerk mogelijkheden voor plaatmateriaal. Omdat multiplex platen vaak gegrond worden, zijn een aantal varianten van multiplex standaard wit gegrond verkrijgbaar. Voorbeelden hiervan zijn; Populieren gegrond multiplex (9, 12, 15 en 18 mm) en (okoumé multiplex 10, 12, 15, 18 en 22 mm).

Multiplex kopen of bestellen

Houtmarkt heeft een breed assortiment en een groot voorraad aan multiplex platen. Deze kunnen in Nederland snel op locatie geleverd worden in ca. 1-3 werkdagen. Bespreek de aflevermogelijkheden met de klantenservice van Houtmarkt.
Wilt u de bestelling liever afhalen? Dat kan, binnen enkele uren na het plaatsen van de bestelling zetten wij de order voor u klaar, zodat u dit in Zwijndrecht kan komen afhalen.