Naar boven

Brandwerende platen

Kies een categorie

Koop jouw brandwerende platen bij Houtmarkt

Als je vaak bezig bent met brandend materiaal, dan is niets zo geruststellend dat de ruimte waarin dit gebeurt volledig brandveilig is. Hiervoor zijn veel verschillende materialen te vinden, die jou hierbij kunnen helpen. Een van de onderdelen die je hiervoor aan kunt schaffen, zijn brandwerende platen. Deze platen zorgen ervoor dat er voldoende weerstand geboden wordt aan branddoorslag en brandoverslag en je weer veilig aan de slag kunt gaan en jouw volledige constructie brandwerend is. Met onderstaande informatie zorg jij ervoor dat je de juiste materialen aanschaft voor jouw project of situatie. 

 

Wat zijn brandwerende platen?

Brandwerende platen zorgen ervoor dat jouw constructie brandwerend wordt. Deze platen worden vaak gebruikt als bekleding voor staal, plafond en muren, waardoor de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag verhoogd wordt en er een veilige omgeving gecreëerd wordt. Het gebouw moet immers aan de brandveiligheidseisen voldoen. Zeker wanneer je vaak met vuur werkt of de kans op brand aanwezig is, is het van belang dat je jouw constructie hier volledig mee bekleed. Zo wordt de brandwerendheid verlengd met een half uur of langer.

 

Welke soorten brandwerende platen zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten brandwerende platen, die ieder hun eigen specificaties hebben. Zo kan de ene plaat minder lang tegen brand, terwijl de andere langer mee gaat. Ook zijn er veel platen die niet tegen een volledig ontwikkelde brand kunnen, waardoor jouw constructie volledig in rook op kan gaan. Het is daarom altijd goed om aan de hand van de verschillende soorten brandwerende platen te bekijken welke je nodig hebt en welke het dichtst in de buurt komt van de wensen en eisen die jij hieraan stelt. Op deze manier zijn de werkzaamheden veilig uit te voeren en kun je ook jouw medewerkers een veilige omgeving bieden. 

 

PROMATECT brandwerende platen

De Promatect platen zijn ideaal voor het bekleden van plafonds, wanden en staalconstructies. Door de juiste toepassing kunnen deze voor zowel binnen als buiten dienen. Wanneer je een vuurwerkopslagplaats, container of gevel hebt, kun je ervoor zorgen dat jouw gebouw tussen de 30 en 120 minuten brandwerend blijft. Afhankelijk van de variant (de PROMATECT-H of de PROMATECT 100) kun je deze ook inzetten om waterbestendig te werk te gaan. 

 

Fermacell brandwerende platen

De Fermacell brandwerende platen zijn opgebouwd uit gips en papiervezels, welke worden gewonnen uit afvalmaterialen. Deze samenvoeging zorgt ervoor dat er een stabiele en reukneutrale plaat ontstaat, welke op maat kan worden gesneden. De verschillende diktes zorgen voor een niet-brandbaar bouwmateriaal, welke bij een volledig ontwikkelde brand niet bijdragen aan de vuurlast en branduitbreiding. Door het ecologische productieproces heb je altijd een duurzaam product, welke aan de strengste kwaliteitseisen voldoet voor jouw brandwerende constructie. 

 

Cempanite brandwerende platen

Als je niet alleen op zoek bent naar brandwerende platen, maar ook direct de beste geluidsisolerende en vochtbestendige oplossing wilt hebben voor jouw gebouw en het terrein er omheen, dan zijn de Cempanite platen een goede oplossing. Deze cementgebonden houtvezelplaten zorgen er namelijk voor dat jouw gebouw brandwerend wordt, waardoor de werkzaamheden in alle veiligheid uitgevoerd kunnen worden. Met de juiste bevestigingsmaterialen ben je tevens verzekerd van een stevige constructie, waardoor je een goede binnen- of buitenwand kunt realiseren en jouw pand alle invloeden aankan die er op een dag voorbijkomen. 

 

Altijd een product dat bij je past

Jouw brandwerende platen aanschaffen doe je bij Houtmarkt, de specialist op het gebied van duurzame producten. Het ruime assortiment zorgt ervoor dat er altijd de juiste producten te verkrijgen zijn voor jouw situatie, waardoor jouw project bestand is tegen de werkzaamheden die er gedurende de dag gebeuren. Voor op maat gemaakte materialen kun je ook bij ons terecht. Ook heb je altijd het beste advies voor je beschikking als je niet weet welk product het beste is.