Naar boven

Hardhouten vlonderplanken

Houtmarkt heeft kwalitatief hoogwaardige hardhouten vlonderplanken in het assortiment. Dit zijn bankirai vlonderplanken en rechtstreeks afkomstig van de zagerijen uit Azië. De vlonderplanken hebben een lange levensduur vanwege de hoge duurzaamheid. Dit is vele male hoger dan de douglas of vurenhouten vlonderplanken.
Sorteren

Vlonderplanken

Een belangrijk argument om te kiezen voor een hardhouten vlonder is de duurzaamheid en uitstraling, echter zijn de vloerdelen van hardhout vaak duurder als geïmpregneerd hout. De planken kunnen goed tegen verschillende weersinvloeden. Hardhouten vlonderplanken zijn daarom ook geschikt en ideaal als vlonder aan het water. De Hardhouten vlonderplanken hebben een verwachte levensduur van meer dan 25 jaar.

De hardhouten vlonderplanken van Houtmarkt hebben verschillende voordelen:

1) Luxe uitstraling: De hardhouten vlonderplanken zien er zo uit dat ze een sjieke en mooie uitstraling geven aan je terras.  De Hardhouten vlonderplanken zijn geschikt om te combineren met ieder andere houtsoort.  

2) Stevig: al deze hardhouten vlonderplanken zijn hard genoeg om hagel, klauwen en hakken te weerstaan. Het is dus geschikt voor elke woning of zelfs als terras voor bij een bedrijf of kantoor. Door de stevigheid zal het terras niet snel beschadigen en gaat het lang mee. 

3) Duurzaam: ze zijn immuun voor insecten en rot, zelfs als ze in contact komen met de grond, dus vochtig worden zullen ze niet zo snel gaan rotten of zal de kwaliteit lang hetzelfde blijven. Wel adviseren we om de een terras van hardhouten vlonderplanken iets van de grond te monteren en ook met wat ruimte tussen de planken, zodat de regen, sneeuw en hagel makkelijk weg kan en het terras ook goed kan luchten. 

4) Stabiel: dit hardhout krimpt niet zoveel als onder druk geïmpregneerd zachthout of zet uit en krimpt verder ook helemaal niet bij temperatuurschommelingen, zoals wel gebeurd bij kunststoffen en composieten.

5) Brandwerend: Als een hardhouten terras vlam vat, zal het geen giftige rook uitstoten zoals een terras gemaakt van composietplaten of onder druk behandeld hout wel zal doen. Echt Brandwerend is het dus niet, maar wel geeft het minder rookoverlast dan andere soorten materialen.

Naast de hardhouten vlonderplanken hebben we ook Douglas vlonderplanken in ons assortiment. Welke zeer geschik zijn om bijvoorbeeld te combineren met een Douglashouten Veranda
Verder zijn ze wel iets goedkoper dan hardhouten vlonderplanken, maar gaan ze daarentegen ook weer iets minder lang mee.