Naar boven

Kunststof gevelbekleding

Kunststof Gevelbekleding zijn een goede keuze

Als het gaat om gevelbekleding, zijn er talloze opties beschikbaar op de markt. Een van de meest opkomende en populaire keuzes is de kunststof gevelbekleding, met name HPL platen. Deze platen bieden een moderne uitstraling en zijn het antwoord op de toenemende vraag naar duurzaamheid en efficiëntie. Maar wat is een HPL plaat precies? En hoe verhoudt het zich tot traditionele houten gevelbekleding? 

Wat is een HPL plaat?

HPL staat voor High Pressure Laminate. Het is een composiet materiaal dat wordt vervaardigd door houtvezels en harsen onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Het resultaat is een extreem duurzame en robuuste plaat die in een breed scala aan kleuren en afwerkingen verkrijgbaar is bij Houtmarkt.

Is HPL geschikt voor buiten?

De platen zijn absoluut geschikt voor buiten! Juist een van de grootste voordelen van HPL platen is hun geschiktheid voor buitengebruik. HPL is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook een hoog niveau van weerstand tegen de verschillende weersinvloeden waar we mee te maken hebben. 

Zijn HPL platen weersbestendig?

Ja, HPL platen zijn ontworpen om zeer weersbestendig te zijn. Ze zijn bestand tegen UV-stralen, regen, sneeuw, en zelfs zoutwater, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen in zowel kust- als binnenlandse gebieden.

Wat zijn de voordelen?

Duurzaamheid: HPL platen zijn zeer sterk en hebben een lange levensduur.
Onderhoudsvriendelijk: In tegenstelling tot houten gevelbekleding, vereist HPL minimaal onderhoud. Geen schilderwerk of regelmatige behandelingen nodig.
Uitgebreide keuze: We hebben HPL platen leverbaar in een breed scala aan maten, kleuren, patronen en afwerkingen.
Weerstand tegen alle weersinvloeden: Zoals eerder aangegeven zijn ze zeer weersbestendig.

Zijn er ook nadelen?

Kosten: HPL kan in eerste instantie duurder zijn dan sommige traditionele gevelbekledingsopties.
Minder natuurlijke uitstraling: Hoewel HPL in veel afwerkingen verkrijgbaar is, waaronder houtlook, zal het nooit de echte charme en uitstraling van authentiek hout evenaren.

In vergelijking met traditionele houten gevelbekleding biedt HPL een moderner alternatief dat minder onderhoud vereist. Echter, niets kan de natuurlijke schoonheid van hout echt vervangen. Voor degenen die het uiterlijk van hout wensen maar de voordelen van kunststof gevelbekleding willen, kan HPL met een houten afwerking een goede middenweg zijn.

Bij het overwegen van gevelbekleding is het essentieel om alle opties te bekijken. Houten gevelbekleding zal altijd een voorkeur hebben als het gaat om een natuurlijk en landelijke uitstraling, maar voor degenen die op zoek zijn naar een modern, duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief, is HPL gevelbekleding zeker het overwegen waard. Met de weersbestendige eigenschappen en veelzijdigheid is kunststof gevelbekleding  een uitstekende keuze.