Naar boven

Hout

Houtmarkt.nl heeft constant verschillende partijen hout in de aanbieding, deze prijs is zeer scherp en kunt u direct van profiteren. De meeste planken, balken of platen worden standaard geleverd, maar bij Houtmarkt.nl is maatwerk ook zeker een optie. Of het nu gaat om een bepaalde bewerkingsmethode of om grote hoeveelheden planken en/of balken op maat zagen. Alles is mogelijk. Neem gerust contact met ons op als je dus op zoek bent.

Bij Houtmarkt hebben we verschillende soorten hout te koop. Hierbij kun je denken aan Douglas hout, vurenhout, Hardhout en nog vele andere soorten.
Welk hout is nu geschikt voor welk project? Vaak is het ook een kwestie van smaak, geld en de toepassing waarvoor je het hout wilt gebruiken. Hierbij geven we graag wat meer informatie over een aantal soorten hout die we aanbiedingen inclusief de voordelen er van, zodat je zelf een goede keuze kan maken. 

Verschillende soorten Tuinhout

Tuinhout zijn verschillende soorten hout wat ideaal is voor gebruik buitenshuis. Het is perfect voor verschillende toepassingen, zoals schuttingen, terrassen, pergola's en bloembakken. Tuinhout is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waaronder grenen, vuren, hardhout en geïmpregneerd hout. Het hout is behandeld om het bestand te maken tegen weersinvloeden en rot, waardoor het een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze is. Tuinhout biedt niet alleen functionele voordelen, maar het kan ook de uitstraling van uw buitenruimte verbeteren en verfraaien. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van hout toe te voegen aan uw tuinontwerp.

Douglashout 

Douglashout is een duurzame en veelzijdige houtsoort die populair is voor verschillende toepassingen in de tuin, zoals schuttingen, pergola's en tuinmeubelen. Het hout biedt verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, esthetiek en stabiliteit. Douglashout is van nature bestand tegen vocht en rot, waardoor het geschikt is voor gebruik buitenshuis. Het hout heeft ook een mooie, warme uitstraling met een opvallende nerf en kleur, wat bijdraagt aan een natuurlijke uitstraling in de tuin. Bovendien hebben bijvoorbeeld Douglas planken een hoge sterkte en stabiliteit, waardoor het geschikt is voor constructies die bestand moeten zijn tegen zware belastingen en wind. Douglashout is ook gemakkelijk te bewerken en te behandelen, waardoor het een populaire keuze is voor doe-het-zelvers en professionals. Zo zijn Douglas houten vlonderplanken zeer populair voor het ontwerpen en realiseren van jouw houten vlonder. 
Kortom, douglashout biedt een combinatie van duurzaamheid, sterkte, esthetiek en milieuvriendelijkheid, waardoor het een populaire keuze is voor een breed scala aan toepassingen.

Vurenhout

Vurenhout is een veelgebruikte houtsoort voor toepassingen in de tuin, zoals schuttingen, pergola's, vlonders en bloembakken. Het hout is relatief zacht en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te bewerken en te transporteren is. Vurenhout is ook duurzaam en betaalbaar, wat het een populaire keuze maakt voor tuinprojecten. Het hout heeft van nature een lichte kleur en een fijne nerf, waardoor het een mooie uitstraling heeft en goed te combineren is met andere materialen. Vurenhouten planken of balken moeten wel worden behandeld om het beter bestand te maken tegen weersinvloeden en rot, waardoor het een langere levensduur heeft en geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Hardhout

Hardhout is een duurzame houtsoort die vaak wordt gebruikt in de tuin vanwege zijn hoge weerstand tegen vocht, schimmels en insecten. Het is ideaal voor toepassingen zoals terrassen, pergola's, tuinmeubelen en schuttingen. Zo zijn de hardhouten schutting planken van Houtmarkt heel duurzaam en zijn ze verkrijgbaar in verschillende lengtes. Verder is Hardhout van nature sterk en veerkrachtig, waardoor het een goede keuze is voor constructies die bestand moeten zijn tegen zware belasting en weersinvloeden. Het hout heeft een mooie, donkere kleur en een opvallende nerf die na verloop van tijd mooi verweert en grijs wordt. Hoewel hardhout duurder is dan andere houtsoorten, gaat het langer mee en biedt het een warme en natuurlijke uitstraling aan uw tuin.

Meranti hout

Meranti hout is een veelgebruikte houtsoort voor verschillende toepassingen in de tuin, zoals tuinhuizen en schuren. Meranti hout biedt verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, stabiliteit en esthetiek. Het hout is van nature bestand tegen weersinvloeden, rot en insecten, wat het een duurzame keuze maakt voor buitengebruik. Meranti hout heeft een mooie, warme uitstraling. Het is verder een perfecte keuze voor verschillende tuinprojecten en wordt vaak ook gebruikt als kozijnhout voor tuinhuisjes. Bovendien kan Meranti hout makkelijk worden bewerkt en behandeld om het nog duurzamer te maken.

Steigerhout

Steigerhout is een veelzijdige en populaire houtsoort voor verschillende toepassingen in de tuin, zoals tuinmeubelen, bloembakken en schuttingen. Het biedt verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, esthetiek en gemakkelijke bewerkbaarheid. Steigerhout is ook van nature bestand tegen weersinvloeden en rot, wat het geschikt maakt voor gebruik buitenshuis. Het hout heeft ook een unieke en rustieke uitstraling met een kenmerkende gebleekte kleur en ruwe afwerking. Bovendien kunnen steigerhout planken gemakkelijk worden bewerkt en behandeld om het nog duurzamer te maken. Steigerhout is een populaire keuze voor doe-het-zelvers en tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een natuurlijke, rustieke en vooral betaalbare uitstraling in hun tuinontwerp.