Naar boven

Meranti Glaslatten

Bij Houtmarkt tref je een groot assortiment hardhouten glaslatten aan. Dit zijn latten van hout waarmee het glas in je kozijn wordt vastgezet. Ze worden in het kozijn getimmerd met kleine spijkertjes en die spijkertjes worden vervolgens afgekit. Dat is belangrijk, want anders kunnen de spijkers gaan roesten. Glaslatten zorgen ervoor dat water gemakkelijk van je ramen af kan lopen en geen schade aanricht in het hout. Daarom hebben ze een schuine bovenzijde. Glaslatten hebben ook een esthetische functie, want ze geven je raam een afgewerkt uiterlijk. Ze komen aan de buitenkant van de woning en Houtmarkt biedt verschillende glaslatten aan voor jouw raamkozijn. De afmetingen en profielen staan weergegeven in de bijbehorende afbeeldingen. De meeste glaslatten zijn ook wit gegrond verkrijgbaar.

Hardhouten glaslatten voor een lange levensduur

Onze glaslatten zijn gemaakt van hardhout en dat betekent dat ze erg lang mee gaan. Hardhout heeft namelijk enkele kenmerken die het erg geschikt maakt voor gebruik in kozijnen. Hardhout is duurzaam en zal zeker 30 tot 40 jaar lang dienst doen. Het is dan wel belangrijk dat je er goed voor zorgt en de kozijnen verft of beitst. Het is ook een houtsoort dat nauwelijks werkt als de temperatuur of luchtvochtigheid veranderd. Dat is in het geval van kozijnen natuurlijk een belangrijke eigenschap. Als laatste heeft hardhout een goede isolatiewaarde, zodat je zeker weet dat er weinig warmte uit je woning zal ontsnappen. De klap op de vuurpijl: sommige varianten van hardhout zijn erg goed te betalen.

De glaslatten van Houtmarkt

De glaslatten die wij aanbieden zijn gemaakt van meranti. Dat is een houtsoort waarmee je van alle bovengenoemde voordelen profiteert. Als je naar ons assortiment kijkt, dan zie je dat we glaslatten aanbieden van verschillende typen. Het type vertelt je hoe de hardhouten glaslatten eruit zien. Daarnaast hebben we zowel gegronde als onbehandelde glaslatten te koop, is er een glaslat met sponning en een ventilatie glaslat. Je ziet het verschil duidelijk op de profielfoto’s die bij de producten staan.

Andere kozijnproducten

Hardhouten glaslatten zijn niet de enige producten die je nodig hebt als je kozijnen gaat plaatsen. En in ons assortiment kozijn en lijstwerk tref je alles aan om dat te doen. We hebben onder- en bovendorpels in verschillende stijlen, neuslatten, kopschotjes, tussenstijlen en vensterbanken. Deze bieden we allemaal aan in stijlen die bij elkaar aansluiten en zowel gegrond als onbewerkt. Je kunt dus je gehele kozijn samenstellen met de producten van Houtmarkt. Omdat deze allen van hoge kwaliteit zijn en ook zorgvuldig door ons zijn uitgekozen, kun je er zeker van zijn dat je tientallen jaren van je nieuwe kozijnen kunt genieten.

Maatwerk is ook mogelijk

We bieden de hardhouten glaslatten aan in een aantal standaard lengtes. Deze zaag je daarna zelf op maat, voordat je ze plaatst. Is dat een klusje dat je liever uitbesteed, dan is maatwerk bij ons ook geen probleem. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice, geef aan wat je precies nodig hebt en zij zorgen ervoor dat het snel bij je wordt afgeleverd. Glaslatten zorgen voor een goede afwatering en dat betekent een langere levensduur voor je kozijnen. Bestel ze snel bij Houtmarkt en voordat je het weet kun je aan de slag.

Afmetingen 

 • 12 x 33 mm wit gegrond type C 4
 • 15 x 17 mm wit gegrond type A 12
 • 15 x 17 mm sponning - wit gegrond type A 15 sponning
 • 15 x 33 mm type A 3
 • 15 x 33 mm wit gegrond type A 3
 • 17 x 17 mm wit gegrond type B 13
 • 17 x 19 mm type A 7
 • 17 x 19 mm wit gegrond type A 7
 • 17 x 27 mm wit gegrond type B 9
 • 20 x 25 mm ventilatie glaslat type E 2
 • 20 x 25 mm ventilatie glaslat gegrond type E 2