Naar boven

Fermacell

Fermacell brandwerende platen voor veelzijdige bouwoplossingen voor kwaliteit en duurzaamheid

Fermacell


Fermacell platen, een innovatief bouwmateriaal dat de voordelen van gips en vezelversterking combineert, hebben de bouwwereld veroverd met hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Deze platen bestaan uit gipsvezel, wat resulteert in een materiaal met uitstekende brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen. Fermacell brandwerende platen worden vaak toegepast in zowel residentiële als commerciële bouwprojecten, en hun gebruik strekt zich uit over verschillende toepassingen.


Verschillende toepassingen 


1) Wand- en Plafondbekleding: Fermacell platen worden frequent gebruikt als bekleding voor wanden en plafonds. De brandwerende platen zorgen niet alleen voor een strakke en egale afwerking, maar bieden ook extra isolatie, zowel thermisch als geluidsisolerend.


2) Vloerconstructies: In vloerconstructies dienen Fermacell platen als basis voor een stabiele en geluidsarme vloer. Ze worden de Fermacell vloerelementen geïnstalleerd bovenop draagconstructies en zorgen voor een stevige en duurzame ondergrond. Verder kun je elke ruimte of vloer mooi afwerken door langs de muren de ruimte af te werken met  Fermacell randstroken. Dit wordt ook vaak gebruikt tegen de wanden als je een vloer bijvoorbeeld gaat egaliseren.


3) Brandwerende Systeemwanden: Vanwege hun uitstekende brandwerende eigenschappen worden Fermacell platen vaak gebruikt in de constructie van brandwerende scheidingswanden. Dit draagt bij aan de veiligheid van gebouwen en vermindert het risico op brandverspreiding.


4) Renovatieprojecten: Fermacell platen zijn ideaal voor renovatieprojecten waar geluids- en warmte-isolatie van groot belang zijn. Ze kunnen eenvoudig worden toegepast om bestaande muren te upgraden naar modernere normen op het gebied van isolatie en bouwkwaliteit.


Fermacell brandwerende platen bij Houtmarkt


Bij Houtmarkt kun je vertrouwen op een uitgebreid assortiment Fermacell platen van hoogwaardige kwaliteit. Of je nu bezig bent met een nieuwbouwproject, een renovatie of een specifieke toepassing binnen je interieur, onze Fermacell platen bieden de perfecte combinatie van prestaties en duurzaamheid. Kies voor Fermacell brandwerende platen – een betrouwbare keuze voor een solide, veilige en  duurzaam resultaat.