Naar boven

Berken multiplex

Berken multiplex is een plaat afkomstig van zagerijen uit Finland of Rusland. Deze plaat is opgebouwd uit dunne berken fineerlagen van ca. 1,5 mm. Deze fineerlagen zijn kruislinks verlijmd, waardoor de plaat erg stabiel is. Deze plaat is te herkennen aan de licht gele egale kleur. Aangezien de kopse kanten van deze platen er strak uitzien, worden deze vaak transparant gelakt en vaak in het zicht gelaten. Deze platen zijn goed te gebruiken voor meubels en andere interieure toepassingen.

Berken multiplex

Toepassingen

Berken multipelx wordt over het algemeen gebruikt voor binnentoepassingen zoals meubels, kasten en planken. Zie hieronder een lijst van meest gebruikte toepassingen:

  • Interieurbouw ( beplakt met hpl )
  • Kasten en balies
  • Meubels
  • Deuren
  • Carrosserie Constructies

Kwaliteiten Berken Multiplex

Berken multiplex kent o.a. de volgende kwaliteiten;

  • Kwaliteit B/BB is zeer geschikt voor blank werk ( transparant lakken of beitsen ). In deze kwaliteit kunnen kleine open noestjes voorkomen, maar in het dekfineer zitten geen proppen en het fineer ongevoegd.
  • Kwaliteit BB/BB wordt voornamelijk gebruikt voor schilder- en fineerwerk. Deze kwaliteit is minimaal gepropt maar bevat geen uitgevallen noesten, hierdoor is de kwaliteit o.a. geschikt voor het beplakken met hoogglans HPL.
  • Kwaliteit CP wordt voornamelijk gebruikt om te beplakken. Deze kwaliteit heeft meer proppen en het fineer is vaker gevoegd dan de BB kwaliteit. De Cp kwaliteit is zeer geschikt om te beplakken met HPL.

Verlijming

De Interieurverlijming is transparant en vochtwerend. Deze is enkel geschikt voor binnen gebruik. De WBP verlijming is exterieur en bruinkleurig, mits de plaat is voorzien van de juisten coating of filmlaag is deze buiten te gebruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan Berken betonplex.

Afmetingen

Berken multiplex is o.a. te verkrijgen in de volgende diktes en afmetingen:

Kwaliteit             B/BB Langs gefineerd
Afmeting: 2500 x 1250 mm
Dikte: 9, 12, 15 en 18 mm

Kwaliteit             BB/BB Langs gefineerd
Afmeting: 1530 x 1530 mm
Dikte: 3, 4, 6, 12, 15 en 18 mm

Kwaliteit             CP/CP Langs gefineerd
Afmeting: 2440 x 1220 mm
Dikte: 9, 12, 15 en 18 mm

Afmeting: 3050 x 1525 mm
Dikte: 12 en 18 mm 

Het gewicht van berken multiplex is ca. 650-700 KG/M3

Bestel Berken multiplex online

Houtmarkt heeft Berken multiplex standaard in het assortiment. Deze kunt u komen afhalen aan ons magazijn in Zwijndrecht. Indien gewenst kunnen wij het ook snel uit voorraad leveren. Afhankelijk van het afleveradres kunnen wij in ca. 1-3 werkdagen bezorgen. Neem contact op met de klantenservice voor de bezorgmogelijkheden.