Naar boven

Douglas Zweeds rabat

Bij Houtmarkt bieden we een groot aantal producten aan van Douglas hout en de Douglas Zweeds rabat zwart is een schitterende plank voor gebruik in wanden, afscheidingen, schuttingen en andere oppervlakten. Rabatten zijn planken die exact in elkaar passen en met een overlap op elkaar worden geplaatst. Dat betekent dat de afwatering optimaal is en dat is voor muren van bijvoorbeeld tuinhuisjes en blokhutten een groot voordeel. Bij houtmarkt bieden we onbehandeld Douglas Zweeds rabat aan en zwart geverfde planken. Wat ook je keuze, het zijn planken die gemakkelijk in elkaar te leggen zijn en waarmee je een mooie dichte muur, schutting of andere afscheiding creëert.

Hoe monteer je de zweeds rabat delen?

Je begint door ze in de lengte met het breedste gedeelte onder te bevestigen. Begin altijd onderaan en blijf hierbij zeker 5 cm vanaf de border. Zo blijven de Zweeds rabat planken schoner en droger. Je kan ervoor kiezen om ze op twee plekken aan elkaar te bevestigen, zowel boven als onder. Let wel op dat je de verschillende rabatdelen niet te strak op elkaar vast maakt, zodat er nog ruim 3 mm ruimte is. Schroef de schroeven altijd minimaal 4 cm vanaf de zijkant. Op die manier kunnen de houten delen nog ademen heb je ook geen problemen voor als ze toch nog iets gaan werken ofwel uitzetten. Dit komt door de temperatuurswisselingen en weersinvloeden.

Potdekselen en potdekselplanken?

De planken heten Douglas zweeds rabat planken, maar dit soort planken worden dus ook wel eens potdekselplanken genoemd. Het potdekselen is ook wel de benaming voor het maken van een wandje of gevel met deze potdekselplanken. Naast de benaming van Postdekselplanken, worden ze ook wel eens stapelplanken genoemd, omdat je ze gewoon op elkaar kunt stapelen.

Douglas Zweeds Rabat Zwart

Je hebt ook zwarte Douglas zweeds rabat delen. Deze worden ook wel potdekselplanken genoemd. Hierbij is het wel belangrijk dat je nagaat of je geverfde rabatdelen hebt of gespoten? Bij Houtmarkt.nl hebben we alleen gespoten rabatdelen, waardoor de zwarte kleur lang onveranderd blijft.

Douglas Zweeds rabat zwart kenmerken

De Douglas rabat is gemaakt van Europees Douglas hout. Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar, een naaldboom die oorspronkelijk uit het westen van Noord-Amerika komt. Er bestaat dan ook Douglas hout afkomstig van die regio (Oregon Pine) en Douglas hout uit Europa (Europa Douglas) en door de verschillende omstandigheden zijn de kenmerken van beide soorten Douglas hout anders. Douglas hout heeft een aantal kenmerken waardoor het uitstekend te gebruiken is zowel buiten, als binnen:

  • De duurzaamheidsklasse van Douglas hout is 3, wat betekent dat het gemiddeld presteert onder invloeden van buiten.

  • Het is een hardhout met een lange levensduur. Als je het niet behandelt gaat het buiten 10 tot 15 jaar mee.

  • Het is wel verstandig om Douglas hout te behandelen, zodat je de levensduur verlengt maar ook omdat je dan voorkomt dat het hout op den duur grijs wordt.

  • Douglas hout is een stoere en karaktervolle houtsoort met vlammen, noesten en een grove structuur.

  • Hoe meer tijd er verstrekt, hoe harder en sterker je Douglas hout wordt.

Verschillende maten

Als je Douglas Zweeds rabat zwart besluit te kopen bij Houtmarkt, dan krijg je een Silva Douglas plank die gedroogd is, die fijn bezaagd is en die afgewerkt is met een zwarte verf. Dat betekent dat de kans op barsten en scheuren kleiner is en dat je de planken dus niet meer zelf af hoeft te werken. Je plaatst ze tegen de hardhouten palen van je schutting of het skelet van je muur of tuinschuur en er ontstaat binnen de kortste keren een goed aansluitende muur met een perfecte afwatering. Onze planken zijn te krijgen in verschillende afmetingen, namelijk:

  • 13 x 195 x 3000 millimeter

  • 13 x 195 x 4000 millimeter

  • 13 x 195 x 5000 millimeter


Maatwerk bij Houtmarkt

De bovenstaande afmetingen voor onze Douglas Zweeds rabat planken zijn standaard, maar bij Houtmarkt begrijpen we dat geen bouwproject hetzelfde is. Daarom is maatwerk bij ons ook mogelijk en dat gebeurt in overleg. Zit de juiste Douglas Zweeds rabat zwart voor jou er niet tussen, neem dan contact met ons op om dat te bespreken. Bespreek dan ook de andere producten in ons assortiment tuinhout. Ben je op zoek naar een alternatieve plank, overweeg dan het Douglas blokhutprofiel of de Douglas veilingdelen uit ons assortiment.

Het Douglas-hout wordt veelvuldig gebruikt voor onder andere schuttingen, tuinmeubels, veranda's, pergola's, vlonders, meubels, vloeren en schuttingen. Al het hout is PEFC-gecertificeerd.