Naar boven
gevelbekleding
gevelbekleding

Gevelbekleding

Wat is gevelbekleding?

In zekere zin zou je het kunnen zien als de "huid" van een gevel. Het is een fysieke grens, toegepast op een bestaande structuur, die het grootste deel van het buitenoppervlak van een huis of bedrijf beslaat. Gevelbekleding, combineert het beste van twee werelden als het gaat om architectonische esthetiek en functionaliteit. Het kan niet alleen het uiterlijk van een gebouw drastisch verbeteren, maar kan, afhankelijk van de materialen die je kiest, ook nog meer andere belangrijkere doeleinden dienen. Vaak worden er ook nog enkele extra lagen toegevoegd om thermische isolatie te bieden, vocht buiten te houden, ongewenste geluiden te blokkeren en het interieur en de structurele delen te beschermen tegen de elementen van buitenaf.


Wat is de goedkoopste gevelbekleding?

Een van de goedkoopste gevelbekleding is spuitkurk. Spuitkurk is een gevelbekleding die meer decoratief is dan functioneel. Het materiaal is gemaakt op basis van kurkgranulaat en acrylhars. Het wordt vaak in een aantal lagen rechtstreeks op de gevel gespoten. Hierin kun je vaak ook nog kiezen voor een bepaalde kleur en/of korrelgroote. Bij Houtmarkt verkopen we geen spuitkurk als gevelbekleding en focussen we ons alleen op de betere en duurzame gevelbekleding als bijvoorbeeld houten gevelbekleding of kunststof gevelbekleding.


Wat is de beste gevelbekleding?

De beste gevelbekleding is toch wel vaak hout. Een houten gevelbekleding heeft verschillende voordelen als:

- Het is heel duurzaam en perfect recyclebaar. Wanneer een houten gevel vervangen moet worden kunnen de houten geveldelen prima gebruikt worden voor meubels, pallets of andere projecten.
- Makkelijk te herstellen voor als er gevelonderdelen misschien beschadigen of kapot gaan door bijvoorbeeld een storm.
- Hout geeft een meer natuurlijke uitstraling dan bijvoorbeeld metaal en/of kunststof. Hierdoor kan een gebouw of woning veel meer karakter krijgen.

Wat is de meest duurzame gevelbekleding?

Een van de meest duurzame gevelbekleding naast de houten gevelbekleding is de kunststof gevelbekleding. Deze kom je ook steeds vaker tegen bij nieuwbouw projecten. Waar houten gevelbekleding nadelig beïnvloed kan worden door het weer, denk aan bijvoorbeeld houtrot, schimmel en verkleuring, is kunststof volledig weersbestendig. De kunststof gevelbekleding is zeer duurzaam omdat deze ook nog eens bestand is tegen vocht.
Kunststof gevelbekleding heeft de volgende voordelen:

- Trekt niet krom na een lange tijd
- Is UV bestendig dus zal ook niet op lange termijn verkleuren
- Onderhoudsarm
- Kunststof gevelbekleding hoeft niet geschilderd te worden
- Makkelijk te monteren bij grote oppervlakken

Gevelbekleding van Houtmarkt

Bekijk de verschillende gevelbekleding mogelijkheden van Houtmarkt. Ben je niet helemaal zeker van je keuze of wil je misschien wat meer informatie? Neem dan gerust even contact met ons op.