Profiteer van veel voordeel op tuinhout! Kortingen tot 15%. 

Sluiten
Naar boven

Elliottis pine - underlyayment

Elliottis Pine is een constructie multiplex wat veelal wordt gebruikt voor het construeren van afscheidingen, daken, vloeren of wanden. Daarnaast kan het uitstekend toegepast worden in de verpakkingsindustrie. De voorzijde van deze plaat is licht geschuurd en er zijn kwastgaten toegestaan. Elliotis Pine is beschikbaar in diverse diktes. De 18 mm plaat is tevens beschikbaar met messing en groef (M+G)

Elliotis Pine underlayment platen zijn dus platen die vaak gebruikt worden voor verschillende constructieprojecten. De houtplaten zijn zeer stevig en hebben een platte oppervlakte waardoor ze voor verschillende soorten projecten geschikt zijn.

Wat is Elliotis Pine underlayment?

Underlayment platen bestaan uit meerdere dunne lagen hout. Deze platen worden dan strak op elkaar gelijmd zodat er een stevige plaat ontstaat. Underlayment platen zijn vlak en stevig waardoor deze erg veelzijdig zijn. De platen zijn dus ook geschikt voor een zwaardere belasting. Er zijn verschillende soorten underlayment platen te vinden. De Elliotis Pine underlayment is daaruit de goedkoopste. Deze platen hebben dus een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn vooral nuttig voor grotere projecten.

Verschillende toepassingen

Underlayment platen werden oorspronkelijk voornamelijk als constructieplaten gebruikt. Ze komen vooral vaak voor in de bouw, waar ze als basisplaten gebruikt worden. Voor veel projecten is het de bedoeling dat underlayment platen uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn. Tegenwoordig worden Elliotis Pine underlayment platen ook voor veel doe-het-zelf projecten gebruikt.

Oorspronkelijk werden de platen vooral als ondervloeren gebruikt. Ze zijn daar nog steeds zeer geschikt voor door de vlakke en sterke afwerking. Underlayment platen worden ook vaak gebruikt voor afscheidingen of wanden. Elliotis Pine underlayment is echter ook zeer geschikt voor andere soort projecten, zoals meubels, bedden of decoratie. Hiermee kan je een moderne steigerhouten look creëren.  Voor veel projecten binnenshuis kan je dus underlayment platen prima gebruiken. Het is een uniek en goedkoop alternatief voor andere dure houtmaterialen.

Soorten Elliotis Pine

Er zijn ook nog verschillende soorten Elliotis Pine verkrijgbaar. De klassieke variant is de Elliotis Pine underlayment met rechte kanten. Dit is een sterke plaat met rechte kanten. Dit materiaal is ruim inzetbaar en eenvoudig om zelf mee aan de slag te gaan. Deze plaat is beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen Daarnaast is er ook de Elliotis Pine underlayment plaat met mes en groef. Hierbij heeft een deel van de plank een groef en het andere deel een mes. De platen kunnen dus zo in elkaar geschoven worden. De platen kunnen op deze manier heel eenvoudig met elkaar verbonden worden.

Underlayment platen bewerken

Elliotis Pine underlayment platen zijn aan de voorzijde al licht geschuurd. Voordat je ermee gaat werken, is het echter wel slim om de andere kant van de plaat ook even te schuren. De underlayment platen zijn vooral bestemd voor projecten binnenshuis. Ze zijn bijvoorbeeld prima te gebruiken voor wanden kisten en afscheidingen. De platen zijn niet geschikt voor buiten. Het houtmateriaal kan namelijk niet goed tegen vocht en de plaat kan dan snel beschadigd raken. Wil je aan de slag met Elliotis Pine underlayment platen voor jouw project? Voeg dan snel de juiste platen toe aan jouw winkelwagentje. Door de ruime keuze aan afmetingen is er altijd een plaat beschikbaar die past bij jouw project. Door de scherpe prijs zijn deze platen uitermate geschikt voor grotere projecten waar meer materiaal voor nodig is.