Profiteer van veel voordeel op tuinhout! Kortingen tot 15%. 

Sluiten
Naar boven

Geïmpregneerd tuinhout

Verduurzaamd vurenhout kan ook als tuinhout gebruik worden. De balken en planken worden onder druk geïmpregneerd. Hierdoor is het hout extra bescherm tegen weersomstandigheden en prima buiten te gebruiken.

Houtmarkt heeft diverse soorten verduurzaamd tuinhout op voorraad; Halfhouts rabat (bruin en groen verduurzaamd), Zweeds rabat, palen balken en regels.

Er zijn houtsoorten die minder geschikt zijn voor gebruik buiten, maar vurenhout verduurzaamd is daar perfect op voorbereid. Hout is een schitterend materiaal, maar het is helaas niet goed bestand tegen verschillen in temperaturen en verschillen in vochtigheidsgraad. En helaas is het ook zo dat deze in Nederland nogal kunnen schommelen. Het wisselvallige en vaak ook regenachtige weer is voor hout nu eenmaal niet ideaal. Sommige houtsoorten zij daar beter tegen bestand en dat heeft vaak te maken met de hardheid en de hoeveelheid water die ze opnemen. Verduurzaamd vurenhout is behandeld en daardoor beter beschermd tegen de weersomstandigheden bij ons.

Wat is vurenhout verduurzaamd?

Verduurzaamd vurenhout wordt ook wel geïmpregneerd hout genoemd. Het hout wordt behandeld met een impregneermiddel dat onder druk wordt aangebracht. Daardoor is het waterbestendig en kan het ook buiten worden gebruikt. Dat is mooi, want vurenhout, afkomstig van de fijnspar, is gemakkelijk te bewerken en betaalbaar. Door het te laten impregneren profiteer je ook van deze voordelen als je het buiten wilt gebruiken. Na het impregneren is het hout licht groen, maar deze kleur trekt weg na een tijdje in de buitenlucht. Naderhand is het te gebruiken voor allerlei doelstellingen, voor het maken van een tuinhuisje, een schutting, een pergola, voor het bekleden van je gevel, voor kozijnen of een terras.

Ons assortiment

Vurenhout is een zeer populaire en bewerkbare houtsoort en daarom bieden wij het in ons assortiment in verschillende producten aan.

  • Rabat: met een vurenhout verduurzaamd rabat gelakt of zonder lak plaats je binnen de kortste keren een muurtje, een afscheiding of een schutting. De afwatering is perfect, omdat deze planken exact in elkaar vallen en elkaar overlappen.
  • Planken, balken en regels: we hebben een ruim assortiment geïmpregneerde vurenhouten planken, balken en regels die zijn verduurzaamt met Tanalith en geproduceerd worden in noord Europa.
  • Ventilatielatten: ventilatielatten zijn latten met een open profiel en worden veel geplaatst achter of onder rabatplanken, vlonderplanken of schuttingsplanken. Ze zorgen ervoor dat het hout goed kan ademen en dus minder gevoelig is voor rot, schimmel en aanslag.

Maatwerk is geen probleem

Wij begrijpen als geen ander dat het ene bouwproject het andere bouwproject niet is. We bieden onze vuren verduurzaamd producten aan in een verscheidenheid aan standaard afmetingen, maar als deze niet aan jouw eisen voldoen leveren we ook maatwerk aan. Het beste neem je daarvoor contact op met onze klantenservice. Zij hebben kennis van de verschillende houtsoorten, hun toepassingen en de mogelijkheden die we aan kunnen bieden. Samen komen we er dan vast uit. Vergeet niet ook naar onze andere houtproducten te informeren, want verduurzaamd vurenhout is niet de enige houtsoort die buiten toe te passen is.

Neem ons assortiment met vurenhout verduurzaamd producten rustig door. Bij twijfel staan onze medewerkers voor je klaar om je verder te helpen en duidelijkheid te geven. Houtmarkt levert enkel duurzaam hout dat verantwoord geproduceerd is en voorzien is van de juiste kenmerken. Kwaliteit staat bij ons voorop, dus je ontvangt altijd een product waar je vele jaren van kunt profiteren.