Naar boven

Steigerhout

Steigerdelen, of wel steigerhout, zijn de populairse planken om de markt. Het zijn ruwe vurenhouten planken, welke vaak in lengtes van 2,5 of 5 meter. Op de bouw worden steigerdelen gebruikt voor de vloeren van de steigers. Daarnaast zie je dat steigerhout veelal gebruikt wordt voor meubels, zowel binnen- als buitenshuis.</p>

Omschrijving

Steigerhout is een vervangende naam voor ruwe vurenhouten planken. Deze planken zijn ruw gezaagd, ongedroogd en heben de kopmaat 32 x 200 mm. Het is over het algemeen afkomstig uit zagerijen uit Midden-Europa.

Toepassingen

Zoals de naam het zegt, worden steigerplanken in de basis gebruikt als vloerplanken voor steigers. Dat is ook een lange tijd de enige toepassing geweest van deze planken. Ze werden dan ook voornamelijk afgenomen door steigerbouwers en aannemerijen.

In de loop van de jaren is steigerhout ook steeds populairder geworden onder particulieren. De doe-het-zelfers gebruiken steigerplanken als decoratie en voor het maken van meubels, voor zowel in het huis als in de tuin. Denk hierbij met name aan houten tafels, zithoeken, kasten en bakken. 

De meubels krijgen door deze planken een robuuste en natuurlijke look. Deze kunnen naderhand ook makkelijk behandeld worden met verf en beits. Hierdoor maak je je eigen meubel nog persoonlijker.

Afmetingen

Steigerplanken hebben een kopmaat van 32 x 200 mm. Deze zijn verkrijgbaar in de lengte; 300, 400 en 500 cm. Op een volle pallet zitten ca. 144 planken. Mocht je dunnere planken van bijvoorbeeld 22 mm of dikkere planken nodig hebben van bijvoorbeeld 50 mm dik, neem dan contact op met onze klantenservice.

Online steigerhout

Houtmarkt heeft ruim 85 m3 steigerplanken op voorraad. Bestel je steigerhout nu online. Wij komen het nogmaal gesproken in ca. 1-3 werkdagen leveren. Mocht u het later nodig hebben, kan dat altijd. Overleg dit met de klantenservice. 

Daarnaast is het ook altijd mogelijk om materialen af te halen in ons magazijn in Zwijndrecht.