Blog

Welke soorten Zweeds Rabat hout is er? Welke soorten Zweeds Rabat hout is er?
21 februari 2023
Zoek je naar hét perfecte houtsoort voor bijvoorbeeld een schutting of gevel overweeg eens Zweeds Rabat hout. Dit is een type hout dat bekend staat om een fraaie en stoer uitstraling. Naast dat de uitstraling nagenoeg perfect is voeren ze ook nog eens water heel goed af. Ander voordeel is dat wind niet wordt doorgelaten door de gepotdekselde wijze van bevestigen. Er is Zweeds Rabat hout te vinden van onder andere grenen, vuren, lariks en Douglas hout.
Lees meer
Wat is het beste hout voor een Tuinhuisje? Wat is het beste hout voor een Tuinhuisje?
19 februari 2023
Hoe leuk is het om een tuinhuisje te plaatsen in je achtertuin? Het maakt je tuin een stuk mooier en je kunt er veel spullen in kwijt. Maar voordat je begint is het goed je af te vragen welk hout je wilt gaan gebruiken. En tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden qua houtsoorten. Welk hout is nu het beste te gebruiken voor je tuinhuisje, gebruik je Douglas hout of ga je misschien toch voor geïmpregneerd vurenhout?
Lees meer
Wat is het verschil tussen Steigerhout en Douglashout? Wat is het verschil tussen Steigerhout en Douglashout?
16 februari 2023
Het is een vraag die je regelmatig hoort voorbij komen, is steigerhout Douglas hout? Om direct maar antwoord op deze vraag te geven: nee, steigerhout is geen Douglas hout. Maar waar verschillen deze houtsoorten van elkaar vraag je je af? Er zijn genoeg duidelijk verschillen te vinden in deze twee houtsoorten en elk heeft zo z’n voor- en nadelen.
Lees meer
Is Douglas hout beter dan vurenhout?
10 februari 2023
Het antwoord op de vraag of Douglas hout en beter houtsoort is dan vurenhout ligt helemaal aan je eigen voorkeur. Er zijn verschillen te vinden die je kunt doen besluit om voor het één of ander te kiezen. De verschillen zijn niet groot, maar kunnen wel degelijk van grote invloed zijn. Wat zijn deze verschillen precies en wat maakt het ene houtsoort beter dan de ander?
Lees meer
Welk hout is geschikt voor tuinmeubelen? Welk hout is geschikt voor tuinmeubelen?
02 februari 2023
Tuinmeubelen maken het mogelijk om aangenaam in je tuin te zitten wanneer het lekker weer wordt. De mogelijkheden in deze categorie zijn eindeloos en je kunt er rustig los op combineren. Uiteraard kun je het goedkoop houden met bijvoorbeeld kunststof meubelen, maar waarom het niet gelijk goed doen? Waarom niet houten tuinmeubelen voor in je tuin? Dat zorgt voor een hele natuurlijk uitstraling en het staat net even beter dan goedkope kunststof. Welk hout is het meest geschikt voor tuinmeubelen?
Lees meer
Hoe kun je douglas hout het beste bewerken? Hoe kun je douglas hout het beste bewerken?
26 januari 2023
Douglas hout is een houtsoort dat erg populair is in de Nederlandse tuinen en tegenwoordig niet meer weg te denken. Dat is natuurlijk niet zomaar en er is een goede reden voor. Ten eerste is Douglas hout prachtig om te zien. Daarnaast is het erg sterk, budgetvriendelijk en volkomen duurzaam. Daarom gebruiken mensen het veel voor allerlei constructies zoals veranda’s, tuinhuisjes en vlonders. Hoe kun je het beste Douglas hout bewerken?
Lees meer
Een houten ombouw voor je containers
18 januari 2023
Vind je een grijze container er ook zo lelijk uitzien? Groot gelijk, dat is het ook. Maar wat kun je nu het beste doen om dit lelijke aanzicht te verbergen buiten je huis? Er zijn verschillende mogelijkheden om het een stuk mooier te laten lijken en een van die mogelijkheden is om gebruik te maken van een houten ombouw container. Maar wat zijn de voordelen en welk hout kun je het beste gebruiken voor deze ombouw van je containers?
Lees meer
Welk hout is het beste voor een plantenbak? Welk hout is het beste voor een plantenbak?
12 januari 2023
Het is winter dus je kunt alvast je tuin voorbereiden op de lente. Je wilt je tuin aankleden met mooie plantenbakken, maar wat voor soort materiaal kun je nu het beste gaan gebruiken om je plantjes of bomen in te zetten? Er zullen materialen waar je je plantenbak van kan maken, maar de beste optie blijft hardhout. Wat maakt plantenbakken van hardhout zo speciaal en waarom zou je het juist moeten gaan gebruiken?
Lees meer
Welk hout is geschikt voor een poort of schutting? Welk hout is geschikt voor een poort of schutting?
05 januari 2023
Overweeg je een poort of schutting van hout te nemen dan maak je een goede keuze. Ten eerste een goede keuze, omdat het gewoonweg veel warmte uitstraalt. Daarnaast sluit je je woning of garage af van de straat op een hele natuurlijke manier. Er zijn bijna geen redenen te verzinnen om niet te kiezen voor een houten poort of schutting te gaan. Er zijn dan ook genoeg mogelijkheden voor het hout wat je kunt gaan gebruiken.
Lees meer
Wat is het beste hout voor kozijnen? Wat is het beste hout voor kozijnen?
30 december 2022
Zoek je een geschikt houtsoort voor je kozijnen dan zijn er genoeg mogelijkheden. Het aanbod is tegenwoordig erg groot te noemen en elk heeft zo z’n voor- en nadelen. De meest gebruikte houtsoorten voor kozijnen zijn hardhout, grenenhout en vurenhout. Wat maakt deze houtsoorten zo speciaal en waarom worden ze zoveel voor kozijnen gebruikt?
Lees meer
Wat is beter douglas hout of hardhout? Wat is beter douglas hout of hardhout?
19 december 2022
Een veelgestelde vraag is wat er beter is, douglas hout of hardhout? Het heeft geen duidelijk en precies antwoord en zal vooral verschillen aan je eigen voorkeuren. Wat wel direct duidelijk wordt is dat deze twee houtsoorten van elkaar verschillen. Wat zijn die verschillen precies vraag je af? Daar kom je nu achter.
Lees meer