Welkom op onze nieuwe site. Hulp nodig? Onze klantenservice staat voor u klaar
Sluiten

Blog

Waar gebruik je OSB platen voor? Waar gebruik je OSB platen voor?
03 december 2022
OSB platen worden vaak gebruikt voor een fundering of onderlaag als ondersteunende structuur die fungeert als afdekking voor verschillende oppervlakken. De belangrijkste functie van OSB is om een ​​oppervlak te bieden als laatste afwerklaag of als ondergrond waarop dus eventuele andere materialen kunnen worden aangebracht. Hierbij kun je denken aan een ondergrond voor vloeren, daken of wanden van constructies. Het biedt ook extra structurele integriteit aan gebouwen of woningen.
Lees meer
Kunnen Douglas palen in de grond? Kunnen Douglas palen in de grond?
12 oktober 2022
Ben je geïnteresseerd in Douglas hout dan zal je je waarschijnlijk ook afvragen of je douglas hout bijvoorbeeld in de grond kan doen? Een goede reden om het niet te doen is omdat hout langer meegaat als het niet in contact komt met grond of water komt. Maar dit betekent niet gelijk dat het niet mogelijk is om Douglas palen in de grond te zetten. Er zijn aantal manieren waarop het wel mogelijk is en waarmee je het hout kunt beschermen.
Lees meer
Wat voor hout is geschikt voor een schutting? Wat voor hout is geschikt voor een schutting?
08 oktober 2022
Veel mensen nemen de beslissing om een houten schutting in hun tuin te plaatsen. Dat staat heel mooi en geeft je tuin een extra fraai uitstraling. Maar een schutting plaatsen is niet direct even gedaan en een snelle klus. Wat te denken van de verschillende houtsoorten die er gebruikt kunnen worden voor een schutting? De opties zijn groot en is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden.
Lees meer
Welk hout gebruik je voor het maken van een vlonder? Welk hout gebruik je voor het maken van een vlonder?
01 september 2022
Het is begrijpelijk dat je redelijk enthousiast wordt over een nieuwe vlonder in de tuin. Maar dat enthousiasme zal getemperd worden door het grote aanbod wat er te vinden is aan houtsoorten. Werk aan de winkel om tot een juist houtsoort te komen. Maar welk houtsoort kun je nu het beste gebruiken voor een vlonder?
Lees meer
Welk hout is het beste voor een veranda? Welk hout is het beste voor een veranda?
22 januari 2022
We leven in tijden waar overvloedig keuze is in van alles. Zo ook heb je tegenwoordig genoeg opties voor hout uit te kiezen voor je veranda. Vroeger was dat een stuk anders. Toen had je deze keuze uit 2 á 3 verschillende houtsoorten en dat was het. Doordat er een enorme groei is ontstaan van composiet hout is de keuze een stuk groter geworden. Maar ook door hardhout invoer vanuit andere landen heb je in Nederland nu meer keuze dan ooit om je veranda met elk denkbaar houtsoort te verwerken. Het meest gebruikte hout voor veranda's is wel Douglas hout.
Lees meer