Profiteer van veel voordeel op tuinhout! Kortingen tot 15%. 

Sluiten
Naar boven

Houten gevelbekleding

Houten Geveldbekleding

Hout is tijdloos en zorgt vaak voor een warme en natuurlijke uitstraling van een woning. Van alle materialen die voor gevelbekleding gebruikt kunnen worden, is hout ongetwijfeld het meest veelzijdig en authentiek. Of het nu gaat om een modern stedelijk gebouw of een landelijk huis, houten gevelbekleding voegt altijd een vleugje klasse en elegantie toe. Maar niet alle houtsoorten zijn gelijk. Sommige houtsoorten, zoals douglashout en hardhout, onderscheiden zich door hun duurzaamheid en esthetiek.

Douglashout: Sterk en Stijlvol

Douglashout is een populaire keuze voor houten gevelbekleding. Dit houttype, afkomstig uit de Douglas spar, staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid. Met een roodachtig-bruine tint biedt douglashout niet alleen een esthetisch aangename look maar ook een lange levensduur. Het is bestand tegen de meeste weersomstandigheden en, met het juiste onderhoud, kan douglashout decennia meegaan zonder aan schoonheid in te boeten.

Hardhout: De Duurzame Keuze voor Gevelbekleding

Hardhout, zoals eiken, teak of mahonie, heeft een zeer dichte structuur. Hierdoor is het uitermate geschikt voor buitengebruik, inclusief als gevelbekleding. Hardhout is niet alleen bestand tegen schimmels en termieten, maar het kan ook de zwaarste weersomstandigheden weerstaan, waardoor het een ideale keuze is voor houten gevelbekleding. Hoewel hardhout vaak een hoger prijskaartje heeft, compenseert de lange levensduur en minimale onderhoudsbehoefte dit ruimschoots. 

Western Red Cedar Halfhoutsrabat: Voor een duurzame keuze

Western Red Cedar is een houtsoort die al decennialang geprezen wordt voor zijn unieke eigenschappen, met name als het gaat om gevelbekleding. Het halfhoutsrabat profiel van Western Red Cedar biedt een gestroomlijnde, maar toch traditionele uitstraling, ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een subtiele, maar onderscheidende gevelafwerking. Bovendien is dit hout van nature bestand tegen insecten, rot en vocht, waardoor het een duurzame keuze is. De zachte roodbruine tinten die mettertijd mooi vergrijzen, gecombineerd met de lichtgewicht en stabiele eigenschappen, maken Western Red Cedar halfhoutsrabat tot een ongeëvenaarde optie voor houten gevelbekleding.

Hout vs. Kunststof Gevelbekleding: Wat te Kiezen?

Terwijl houten gevelbekleding met zijn natuurlijke charme en duurzaamheid een uitstekende keuze is, kiezen sommigen voor kunststof gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding biedt het voordeel van minimaal onderhoud en is vaak goedkoper. Echter, wat het mist in vergelijking met hout is de authentieke en warme uitstraling. Houten gevelbekleding, met name van hoogwaardige soorten zoals douglashout en hardhout, biedt een unieke esthetiek die moeilijk te evenaren is.

Bij het kiezen van gevelbekleding moet je rekening houden met zowel esthetiek als functionaliteit. Hoewel kunststof zijn eigen voordelen heeft, is er niets dat de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van houten gevelbekleding kan evenaren. Of je nu kiest voor het robuuste douglashout of het duurzame hardhout, je investeert in een duurzame gevelbekleding.