Naar boven

Douglas regel

Het Douglas-hout wordt veelvuldig gebruikt voor onder andere schuttingen, tuinmeubels, veranda's, pergola's, vlonders, meubels, vloeren en schuttingen. Al het hout is PEFC-gecertificeerd.

De Douglas regel van Houtmarkt kan gebruikt worden in allerlei bouwwerken in je tuin. Onze klanten schaffen ze veel aan voor het maken van schuttingen, tuinmeubels, vlonders, veranda’s en pergola’s. Ook binnen zijn ze toe te passen, bijvoorbeeld voor het leggen van een vloer, het bouwen van een schuur of in het dak. Douglas is een mooie houtsoort met een lange levensduur en een warme uitstraling. Het is ook een houtsoort met karakter, want de grove structuur betekent dat er soms noesten en kopscheuren te zien zijn. Heb jij regels nodig voor het plaatsen van een bouwwerk in je tuin of voor een verbouwing binnenshuis, dan heb je bij Houtmarkt de keuze uit verschillende mogelijkheden.

Sorteren

De Douglas regel en Douglas hout

Douglas hout is komt van de Douglasspar. Het is dus een naaldboom. Oorspronkelijk komt deze spar uit het westen van Noord-Amerika en daar wordt het Douglas Fir genoemd en bij ons Oregon Pine. Er is ook Douglas hout dat afkomstig is uit Europa en dat noemen we hier Europa Douglas. De kenmerken van Douglas hout maken het erg veelzijdig en goed te gebruiken zowel binnen als buiten. Dit kun je verwachten van onze Douglas regels:

  • Douglas hout gaat 10 tot 15 jaar lang mee als je het niet behandeld.

  • Na verloop van tijd zal het hout verkleuren en grijs worden. Dat kun je oplossen door het te behandelen of te schuren.

  • De duurzaamheidsklasse van Douglas hout is 3, wat betekent dat het redelijk goed bestand is tegen invloeden van buiten.

De Douglas regels van houtmarkt

Bij Houtmarkt bieden we een aantal producten aan van Douglas hout, zoals Douglas planken, vlonders, vellingdelen en balken. De Douglas regels die we verkopen zijn gedroogd, wat betekent dat er minder kans is dat ze barsten of beschadigen na het plaatsen. Het kan gebruikt worden voor een groot aantal doeleinden, maar moet nog wel behandeld worden als je de levensduur wilt verlengen en vergrijzing wilt voorkomen. Wij bieden onze Douglas regel aan in verschillende afmetingen:

  • 50 x 75 x 3000 millimeter

  • 50 x 75 x 4000 millimeter

  • 50 x 75 x 5000 millimeter

  • 50 x 100 x 3000 millimeter

  • 50 x 100 x 4000 millimeter

  • 50 x 100 x 5000 millimeter

Maatwerk

Zie je in ons assortiment geen Douglas regel die past bij jouw wensen en behoeften, dan is het tijd om contact op te nemen met onze klantenservice. Maatwerk is bij ons namelijk ook mogelijk en als je vertelt wat je nodig hebt gaan onze medewerkers direct kijken wat ze voor je kunnen doen. Ze kunnen je ook meer vertellen over de kenmerken van Douglas hout en de andere producten in ons assortiment tuinhout. Op die manier plaats je direct de juiste bestelling en begin je goed voorbereid aan je werk.

Wat ook je reden om voor Douglas regel te kiezen, het is een karakteristieke houtsoort met een warme uitstraling en een lange levensduur, dus zult er vele jaren plezier van hebben.