Naar boven

Vochtwerend spaanplaat

Wat is vochtwerende spaanplaat? 

Vochtwerende spaanplaat is een soort spaanplaat dat is behandeld met een vochtwerend middel om het te beschermen tegen vocht. Dit maakt het geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen, zoals badkamers en keukens. Het is ook vaak gebruikt in de bouw als onderdakplaat of voor wand- en plafondbekleding.

Waar gebruik je vochtwerende spaanplaat voor?

Vochtwerende spaanplaat wordt vaak gebruikt in vochtige omgevingen zoals badkamers, keukens, wasruimtes en andere ruimtes waar vocht aanwezig kan zijn. Het kan ook gebruikt worden als onderdakplaat in de bouw, bijvoorbeeld als ondergrond voor tegels of als bescherming tegen vocht en schimmel. Ook voor wand- en plafondbekleding kan vochtwerende spaanplaat gebruikt worden.

 

Wat zijn unieke eigenschappen?

Vochtwerende spaanplaat heeft verschillende unieke eigenschappen, zoals:

Vochtbestendigheid: de behandeling met een vochtwerend middel beschermt de spaanplaat tegen vocht, waardoor het geschikt is voor gebruik in vochtige omgevingen.

Schimmelbestendigheid: doordat vochtwerende spaanplaat beschermd is tegen vocht, is het ook minder vatbaar voor schimmelgroei.

Hoge druk- en treksterkte: vochtwerende spaanplaat heeft een hoge druk- en treksterkte, waardoor het geschikt is voor verschillende bouwtoepassingen.

Licht van gewicht: vochtwerende spaanplaat is licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te verwerken is.

Makkelijk te bewerken: vochtwerende spaanplaat is makkelijk te snijden, te boren en te schroeven, waardoor het gemakkelijk te verwerken is.

Goede isolatie: vochtwerende spaanplaat heeft ook goede thermische en akoestische isolatie eigenschappen.