Naar boven

Hardhouten balken


Hardhouten balken voegen niet alleen een structurele dimensie toe aan kamers in je huis of kantoor, maar het zijn ook opvallende kenmerken die rustieke charme en architectonisch karakter aan je huis of kantoor kunnen toevoegen.
Sorteren

Toepassing

Ze kunnen zowel voor binnen- als buitenbouw worden gebruikt. Deze hardhouten balken kunnen worden gebruikt om structurele ondersteuning toe te voegen, omdat ze zeer duurzaam zijn. Massieve balken kunnen erg zwaar zijn en voor de installatie ervan is zeker de hulp van professionals nodig.


Hardhouten balken voor binnen


Hardhouten balken kunnen worden gebruikt als zware spanten en dragende plafondspanten, maar ook als vloerbalken. Binnen kunnen ze worden gebruikt om prachtige schoorsteenmantels op maat te maken en om bijvoorbeeld plafonds te verfraaien.


Hardhouten balken voor buiten 


Buiten worden ze vaak gebruikt voor de constructie van pergola's, als een geweldige aanvulling op elke achtertuin. Als je een project in gedachten hebt, neem dan contact op met ons team en we kunnen al je bouwbehoeften bespreken en je helpen bij jouw project.


Bruikbaarheid

Hoewel hardhout populair is, wordt vurenhout over de hele wereld vaker gebruikt. Het naaldhout wordt gebruikt in ongeveer 80% van alle bomen die voor de bouw worden gebruikt. De belangrijkste reden  is de prijs. Vurenhout is nu eenmaal goedkoper dan hardhout. Ook groeit het meeste naaldhout sneller dan hardhout en worden ze beschouwd als milieuvriendelijkere bomen. Doordat het gewicht en de dichtheid van de vurenhouten balken kleiner is, is het mogelijk om het gemakkelijker te bewerken en te verwerken.

Weerstand

Als het op duurzaamheid aankomt, zijn de hardhouten balken duurzamer dan de vurenhouten balken. Ze worden vaak gebruikt voor complexe constructies die een grotere duurzaamheid en levensduur vereisen. Zo heeft elke verschillende houtsoort wel zijn voor- en nadelen.