Profiteer van veel voordeel op tuinhout! Kortingen tot 15%. 

Sluiten
Naar boven

Fins vuren - underlayment

Fins vuren underlayment is veelzijdig en geschikt voor het construeren van daken, vloeren en wanden. Het wordt voornamelijk toegepast in de houtskeletbouw, het omtimmeren van kolommen of het maken van boekenkasten of magazijnstellingen. Deze underlayment plaat is zeer vlak en stabiel, maar toch licht van gewicht.

Fins vuren underlayment is beschikbaar in diverse diktes. De 18 mm plaat is tevens beschikbaar met messing en groef (M+G)

Fins vuren underlayment voor verscheidene toepassingen

Fins vuren underlayment is een bijzonder veelzijdig product. Het is plaatmateriaal dat gebruikt wordt bij het maken van muren, vloeren, plafonds en daken. Daarvoor is het ideaal, want het is sterk en licht van gewicht. Je brengt de platen aan tegen de balken van het skelet van het oppervlak en het is klaar voor de uiteindelijke afwerking. Houten platen worden ook steeds meer gebruikt als afwerking door ze simpelweg te voorzien van een likje verf of lak. Wij bieden Fins vuren platen aan met rechte kanten en platen voorzien van een mes en groef. Het is een zeer populair materiaal uit ons assortiment.

Hoe zit Fins Vuren underlayment in elkaar?

Underlayment is een constructie multiplex plaat. Deze platen zijn opgebouwd uit dunne lagen houtfineer. De houtfineer lagen worden daarna vast gelijmd en op elkaar gedrukt. Hierdoor ontstaat er één stevige plaat. De platen worden aan elkaar vastgemaakt met een watervaste lijm. Fins Vuren underlayment wordt gemaakt van vurenhout. Dit soort hout heeft een mooi uiterlijk, waardoor de platen bijvoorbeeld ook gebruikt kunnen worden voor het maken van zichtbare meubels. Deze soort underlayment is ook licht van gewicht, maar dit maakt de plaat zeker niet minder stevig. Doordat de plaat een goede kwaliteit heeft, kan het voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

Het gebruik van Fins Vuren underlayment

Fins Vuren underlayment wordt gemaakt van vurenhout en de platen worden aan elkaar gemaakt met een watervaste lijm. Toch wordt het niet aangeraden om deze platen zomaar in vochtige ruimtes te gebruiken. Als je deze soort underlayment dus in vochtige ruimtes wilt gebruiken, is het belangrijk om de platen eerst goed te behandelen. De platen zijn alleen geschikt om binnenshuis te gebruiken. In niet-vochtige ruimtes kan je meteen aan de slag met het Fins Vuren underlayment materiaal zonder het eerst te behandelen.

Waar kan het materiaal voor gebruikt worden?

Fins Vuren underlayment is een vlak maar sterk materiaal waardoor het erg geschikt voor het leggen van ondervloeren. Dit is dan ook het doeleinde waar underlayment oorspronkelijk veel voor gebruikt werd. De platen worden ook voor veel constructietoepassingen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan skeletbouw of het maken van stellingen. Het uiterlijk van underlayment wordt niet door iedereen even mooi gevonden. Daarom wordt het materiaal vaak weggewerkt in bouwprojecten zodat het niet meer zichtbaar is. Er zijn ook veel mensen die juist wel van het uiterlijk houden. Met Fins Vuren underlayment kunnen bijvoorbeeld mooie moderne meubels of kasten gemaakt worden. Dit materiaal is dus ook prima te gebruiken voor zichtbare doeleinden.

Voor ieder project

Het underlayment materiaal kan dus ingezet worden voor verschillende soorten constructieklussen en do-it-yourself projecten. Houtmarkt biedt daarom verschillende soorten Fins Vuren underlayment platen aan. De platen met rechte kanten hebben oneindige mogelijkheden en kunnen dus ruim ingezet worden. Daarnaast worden er ook platen met mes en groef aangeboden. Deze platen schuiven eenvoudig in elkaar door het mes en groef systeem. Beide soorten worden in verschillende afmetingen aangeboden.

Fins Vuren underlayment platen bestaan uit dunne lagen hout die stevig aan elkaar gelijmd worden. De platen zijn hierom licht van gewicht, maar nog wel erg stevig. Hierom lenen deze platen zich perfect uit voor verschillende projecten binnenshuis. Ben je bezig met een creatief project? Of met de constructie van vloeren of kasten? Kijk dan snel of Fins Vuren underlayment een match is!

Ons assortiment

Wij bieden twee verschillende soorten Fins vuren underlayment aan, namelijk met rechte kanten en met een mes en groef. De platen met rechte zijden zijn te krijgen in verschillende diktes (9, 12, 18 en 21 millimeter). De standaard afmetingen voor de platen is 2440 x 1220 millimeter. De platen met messing en groef zijn allen 18 millimeter dik. De platen zijn geschuurd en gepropt aan de voorzijde en alleen geschuurd aan de achterzijde. Een andere mooie multiplex constructieplaat is de radiata pine plaat. Deze is ideaal voor gebruik op vloeren omdat hij zeer weinig splintert.