Naar boven

Schuttinghout

Schuttingen

Schuttinghout is hout dat specifiek wordt gebruikt voor het bouwen van hekken of andere buitenconstructies, zoals tuinhuisjes of pergola's. Hekhout kan worden gemaakt van verschillende houtsoorten, waaronder grenen, sparren en hardhout zoals eiken of ceder. Het hout wordt vaak behandeld met chemicaliën om het beter bestand te maken tegen rot, insecten en andere omgevingsfactoren waardoor het na verloop van tijd kan verslechteren.


Zweedsrabat Schutting

Zweeds rabat zwart is momenteel een populair product. De landelijke uitstraling van het overlappende profiel van de planken wordt dan gecombineerd met de stoere uitstraling van de diepzwarte kleur. Zweeds rabat wordt dan ook vaak gebruikt voor het maken van schuttingen of tuinafscheidingen. Het zweeds rabat zwart wordt ook vaak gecombineerd met blank douglas houten palen vanwege het mooie contrast.


Douglas Zweeds Rabat

Naast de verduurzaamde zwarte zweeds rabatdelen van vurenhout hebben we ook Douglas Zweeds Rabat. De laatste jaren worden Douglas rabatdelen ook gebruikt als schuttinghout. Deze heeft nog de natuurlijke houtlook kleur. Douglas zweeds rabat planken geven een oude nostalgische look aan de tuin. Douglas hout is een houtsoort waar u eigenlijk niets aan hoeft te doen. Douglas hout wordt na verloop van tijd grijs. Wanneer je dit niet mooi vind kun je er uiteraard wel voor kiezen om de planken te bewerken en te behandelen met een olie of een beits. Dit moet je dan wel meerdere keren herhalen. Probeer de grijze kleur nooit met een hogedrukreiniger eraf te spuiten, want dan beschadigd je eerder het hout dan dat je de kleur terug krijgt. Dit is zonde.


Hardhouten Schutting planken

Wanneer je een nog duurzamere schutting wilt kun je ook nog kiezen voor een hardhouten schutting. De Hardhouten schuttingdelen hebben zijn gegroefd en geven een stoere en landelijke uitstraling vanwege de iets meer donkere roodbruine kleur. Hardhouten schuttingplanken zijn voorzien van een v-groef en het hardhout heeft de hoogste duurzaamheidsklasse, waardoor je schutting nog langer mee gaat dan een Douglas houten schutting.