Naar boven

Binnendeurkozijnen

Met onze hardhouten binnendeurkozijnen wordt het wel heel gemakkelijk om een kozijn in elkaar te zetten. Het zijn kant-en-klare pakketten, bestaande uit een bovendorpel en twee stijlen. Deze zaag je op maat – of laat je door ons op maat zagen – zodat je een kozijn in alle gangbare deurafmetingen kunt plaatsen. Met dit pakket kun je de maximale standaard deurmaat van 231,5 x 93 centimeter bereiken. De kozijnen zijn gemaakt van hardhout en dus duurzaam. Daarnaast zijn ze wit gegrond en hoef je ze alleen nog af te werken met een likje verf. Gemakkelijker kan het bijna niet, terwijl je geld bespaart en een uniek deurkozijn kunt plaatsen.

Deze binnendeurkozijnen zijn van hardhout, wit voorgegrond en prima geschikt om snel en 'gemakkelijk' deurkozijnen te monteren. De kant-en-klare kozijnen zijn opgebouwd uit twee zijstijlen en en een bovendorpel. Hiermee kunnen kozijnen gemaakt worden voor alle gangbare deurafmetingen. Bij een standaardpakket kan dit tot de maximale deurmaat van 231,5 x 93 cm.

Afmetingen

Er zijn twee soorten binnendeurkozijnen; stompe of opdek kozijnen. Deze zijn beide verkrijgbaar in de volgende afmetingen.

56 x 90 mm met een kloostersponning van 70 mm
56 x 115 mm met een kloostersponning van 90 mm
Maximale deurmaat 231 x 93 cm bij toepassing standaardpakket

Twee soorten hardhouten binnendeurkozijnen

Bij ons heb je de keuze uit twee verschillende soorten hardhouten deurkozijnen. Het ene is een hardhouten opdekkozijn en de andere is een stomp hardhouten kozijn. Het verschil is duidelijk zichtbaar als je het profiel van de zijkant bekijkt. Het pakket bestaat uit twee zijstijlen en één stijl. Hiermee kun je een maximale deurmaat bereiken van 2315 x 930 millimeter. Er worden twee verschillende kloostersponningen en kopmaten aangeboden:
Kloostersponning 70 millimeter heeft een kopmaat 56x90
Kloostersponning 90 millimeter heeft een kopmaat van 56 x 115

Hardhout voor binnendeurkozijnen

Omdat deze binnendeurkozijnen gemaakt zijn van hardhout, is een lange levensduur gegarandeerd. Het hout dat wij verkopen is voorzien van de juiste keurmerken waardoor je zeker weet dat het duurzaam en verantwoord is geproduceerd. Voor elke boom die gekapt is worden er ook weer nieuwe bomen geplant en de medewerkers worden eerlijk en correct behandeld. Hardhout is ideaal voor gebruik in kozijnen, omdat het weinig werkt. Dat betekent dat schommelende temperaturen of verschillen in lichtvochtigheid het materiaal nauwelijks doen krimpen of uitzetten. Dat is in het geval van kozijnen wel belangrijk, omdat deze exact op de juiste plaats worden aangebracht en daar ook netjes op hun plek moeten blijven zitten.

Maatwerk bij Houtmarkt

De pakketten voor deze binnendeurkozijnen zijn zo samengesteld dat je er een kozijn in elke standaard maat mee kunt maken. Je moet het hout dan zelf op maat zagen. Dit is een goede eigenschap, omdat je dan zeker weet dat je deurkozijn zal passen. Het is ook goed mogelijk dat je zelf liever niet met een zaag in de weer gaat en dat je ons dat werkje op laat knappen. We kunnen je hardhouten binnendeurkozijnen ook op maat voor je maken en op die manier bij je afleveren. Om dat in gang te zetten neem je contact op met onze klantenservice. De specialisten weten exact wat wel en niet mogelijk is en zorgen er voor dat de juiste binnendeurkozijnen binnen de kortste keren bij je worden afgeleverd.

Gegrond voor extra gemak

Deze binnendeurkozijnen zijn al geschuurd en gegrond. Je hoeft ze dus alleen nog af te werken met een beschermende verflaag. Deze verflaag geeft de kozijnen een mooi en verzorgd uiterlijk en beschermt het hout. Op die manier gaan ze dus nog langer mee.

Bestel de binnendeurkozijnen vandaag nog en je hebt ze snel in huis, waar je ook woont in Nederland. Vergeet niet ook ons assortiment deuren te bekijken.