Naar boven

Houten palen kopen?

Houten palen


Wanneer het aankomt op het bouwen van duurzame en esthetisch aantrekkelijke tuinconstructies, zijn houten palen een onmisbaar element. Ze vormen vaak de basis van elk tuinproject, of het nu gaat om een pergola, schutting of een tuinhuis. Afhankelijk van je wensen en het beoogde doel of project, kun je kiezen uit verschillende soorten houten palen. Het assortiment bij Houtmarkt is heel breed en gaat  van Douglas palen tot hardhouten palen, en alles daartussenin.

Douglas Palen

Deze palen zijn afkomstig van de Douglas spar en staan bekend om hun warme roodbruine kleur, die na verloop van tijd vergrijst. Ze zijn ook erg duurzaam. Douglas palen zijn met name geschikt voor constructies die boven de grond blijven, zoals overkappingen en pergola's. Ze bieden een natuurlijke en robuuste uitstraling die perfect past in de hedendaagse tuintrends.

Hardhouten Palen

Voor projecten die een langere levensduur en hogere weerstand tegen externe invloeden vereisen, zijn hardhouten palen de ideale keuze. Deze palen, vaak afkomstig van tropische houtsoorten, zijn extreem duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, schimmels en ongedierte. Denk aan toepassingen zoals vlonderterrassen, steigers of schuttingen, waarbij de palen direct contact hebben met de grond of water.

Perkoenpalen

Specifiek voor deliefhebbers van authentieke en traditionele tuininrichtingen introduceren wij perkoenpalen. Deze palen zijn dikwijls gebruikt in oude boerderijen en schuren en brengen daarmee een stukje historie naar je tuin. Perfect voor wie zijn tuin een rustieke touch wil geven.

Tuinhout

Naast de specifieke soorten palen, biedt Houtmarkt een breed scala aan tuinhout voor diverse toepassingen. Van planken tot balken en van schuttingen tot terrassen; alles wat je nodig hebt om je tuindroom te realiseren.

Houten palen zijn de stille helden van elke tuinconstructie. Ze bieden stevigheid, duurzaamheid en esthetiek in één pakket. Kies de juiste type paal voor je project en zie jouw tuinproject tot leven komen. Voor advies en de beste selectie, ben je altijd welkom bij Houtmarkt, daarnaast kun je ook op verschillende manieren contact met ons opnemen.