Naar boven

Douglas palen

Het Douglas-hout wordt veelvuldig gebruikt voor onder andere schuttingen, tuinmeubels, veranda's, pergola's, vlonders, meubels, vloeren en schuttingen. Al het hout is PEFC-gecertificeerd.

Sorteren

Douglas palen

Douglas houten palen zijn niet hetzelfde als Lariks palen dit zijn echt allebei andere houtsoorten. De houten Douglas palen kun je vooral goed gebruiken voor het plaatsen van schuttingen, voor het maken van specifieke tuinmeubels of voor het maken van vloeren. Mocht je van plan zijn een veranda te bouwen dan kun je daarvoor ook zeker Douglas palen gebruiken.

Maten

De Douglas palen zijn bij Houtmarkt.nl in verschillende maten leverbaar. Hierbij kun je denken aan drie verschillende maten die ook nog eens in drie verschillende lengtes leverbaar zijn.


Douglas palen de grond in?

Douglas palen kun je bijvoorbeeld voor het maken van een schutting zeker wel in de grond zetten. Ook Douglashout gaat wel op de duur rotten onder de grond. het blijft er namelijk altijd vochtig, je kunt dat vertragen door ze met verduurzamingsmiddelen te behandelen.  maar de beste manier is om een betonnen voet te storten. Dit kun je zelf doen, maar Houtmarkt.nl heeft een dergelijke betonvoet ook kant en klaar voor je.


Zijn de palen geschaafd?

De Douglas palen van Houtmarkt.nl zijn niet geschaafd maar wel fijnbezaagd. Er is een klein verschil met bezaagd hout, want er is net een andere type zaag gebruikt, namelijk met veel fijnere zaagtanden. Je ziet daarom bijna geen houtvezels meer op de Douglas palen. Ga je ze voor buiten gebruiken dan hebben ze ook geen nabehandeling nodig en kun je ze direct gebruiken.


Hoe monteer je Douglas palen?

Je kunt de Douglas palen in de grond zetten, maar dan komen ze wel in aanraking met vocht. Houtmarkt.nl heeft twee soorten paalhouders waar je de Douglas palen op kan bevestigen.

  1. Een stalen Silva paalhouder die je kan bevestigen op een hardere ondergrond. Met deze ideale verstelbare paalhouders kun je de Douglas houten palen van een blokhut of veranda makkelijk monteren. Deze paalhouder is ook nog 7 cm  in hoogte te verstellen.

  2. Een Silva betonnen paalvoet Een ideale manier om de Douglas houten palen te monteren bij een zachtere ondergrond. Bij het gebruik van deze betonpoeren moet je een gat in de onderkant van de paal boren om deze er op te bevestigen.

Succes met je klus mocht je meer informatie willen over onze Douglas houten palen dan kun je ons bereiken via 078 - 6107275 of kijk op onze klantenservice pagina voor onze openingstijden en overige contactgegevens. We helpen je graag om jouw klus tot een succes te maken.