Naar boven

Hardhouten planken

Houtmarkt heeft diverse hardhouten planken op voorraad. Dit zijn zowel schuttingplanken als vlonderplanken. Met de schutingplanken kunt u zelf schuttingen, tuindeuren en diverse tuinmeubels maken. Met de vlonderplanken kunt u uiteraard zelf vlonders maken.

Hardhouten planken

De hardhouten planken van Houtmarkt zijn van bankirai. Deze komen rechtstreeks van de zagerijen uit Azië. De planken hebben een grote duurzaamheid en zijn van goed kwaliteit. Deze zijn goed toe te passen voor al uw tuinklussen.

Hardhouten schuttingplanken

Voor jouw schutting project en het bouwen van een ideale en duurzame schutting kun je heel goed hardhouten schuttingplanken gebruiken. Deze kun je behandelen, maar blijven ook onbehandeld heel lang goed. Deze schuttingplanken kun je goed en strak bevestigen op bijvoorbeeld hardhouten palen die je over de lengte van je schutting in de grond zet.

Hardhouten vlonderplanken

Hardhouten vlonderplanken hebben net als andere vlonderplanken een ribbel aan de bovenkant. Hierdoor kan water en vuil makkelijker afgevoerd worden en is het minder glad dan een normale geschaafde plank. Houten vlonders worden vaak gebruikt voor een terras, omdat ze een luxe uitstraling hebben. Ook zie je een houten vlonder vaak onder een overkapping of veranda. In wat kleinere oppervlaktes zie je ze ook vaak rondom een zwembad of jacuzzi.

Een belangrijke tip bij het bevestigen van de vlonderplanken is dat je de schroeven niet te diep moet schroeven en ook moet voorboren. Dit is om het afbreken van de schroefkop te voorkomen.

Op zoek naar andere soorten houten planken?

Hardhouten planken zijn niet de enige planken die we aanbieden, naast hardhout hebben we ook vurenhouten planken en Douglas planken. Ben je meer op zoek naar verschillende soorten voor een specifieke klus dan kun je bijvoorbeeld ook eens kijken onder schutting planken. Daar hebben we voor het gemak alle planken op een rijtje gezet die ideaal zijn voor het bouwen van een schutting.

Al met al genoeg verschillende soorten hout in ons assortiment om je te helpen met elke tuinklus. Voor het gemak hebben we hier al het tuinhout samengevoegd. Veel succes met je klus of project!