Naar boven

Meranti hardhout

Meranti hardhout is een veel gebruikt houtsoort voor duurzame timmerwerk voor zowel binnen als buiten. Heel veel standaard profielen t.b.v. kozijnen, raamhout en plinten worden vaak van meranti gemaakt. Deze kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden.

Kies een categorie
Meranti hardhout
Sorteren

Meranti hardhout voor verschillende oplossingen

Waarschijnlijk heb je wel eens van Meranti hardhout gehoord. Maar weet je ook wat het is en waar het voor gebruikt wordt? Ondanks dat het een populaire houtsoort is, zijn er nog altijd veel mensen die het niet precies weten en hierdoor ook niet goed door hebben welk onderhoud er nodig is om een lange levensduur te garanderen. Met onderstaande informatie word je daarom op weg geholpen en kun je aan het einde de beste producten voor jouw woning aanschaffen. 

Wat is Meranti Hardhout?

Voordat er gekeken kan worden naar de grote hoeveelheid producten in het assortiment, is het goed om te weten wat Meranti Hardhout precies is en welke voor- en nadelen dit soort hout met zich meebrengt. Het is namelijk niet zomaar een hardhout soort, maar een verzamelnaam van verschillende tropische houtsoorten. Meranti is vaak rood, maar kan ook licht bruinrood zijn. Dit brengt een natuurlijke en warme uitstraling met zich mee, waardoor jouw huis een uitnodigend karakter krijgt. Het hardhout is tevens goed te bewerken, waardoor je deze geheel aan jouw stijl aan kunt laten sluiten. 

Meranti hardhout kan jarenlang meegaan. Met de juiste behandeling en het nodige onderhoud kun je er namelijk voor zorgen dat het 30 tot 40 jaar goed blijft, zonder dat hier veel gebruiksporen terug te vinden zijn. Juist dit maakt dit houtsoort zo populair. Daarnaast brengt het gebruik van het hardhout veel voordelen met zich mee. Als eerste is dit de kleur. De roodachtige kleur geeft immers een warme uitstraling aan jouw woning. Daarnaast droogt Meranti snel, waardoor er met harde regenval geen rotting plaats gaat vinden. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het hout bewerkt is. 

Voordelen van Meranti hardhout

Meranti hardhout is een van de meest populaire houtsoorten en dat is niet voor niets. Het is namelijk een relatief goedkope oplossing voor veel verschillende oplossingen, waardoor je jarenlang kunt doen met slechts een kleine investering. Door een duurzaamheid van 30 tot 40 jaar hoef je immers niet ieder jaar een grote kostenpost te hebben. Daarnaast heeft Meranti een hoge isolatiewaarde, waardoor veel mensen ook flink op hun energierekening kunnen besparen met dit houtsoort. Ook wanneer je deze buiten toepast, kun je er veel profijt van hebben. 

Waar wordt Meranti hardhout voor gebruikt?

Meranti hardhout kan voor veel verschillende doeleinden ingezet worden. Het hout voldoet aan strenge kwaliteitseisen en is zowel machinaal als handmatig goed te verwerken. Meranti kan gebruikt worden voor binnen en buiten timmerwerk. Gangbare maten en Meranti profielen hebben wij standaard in het assortiment. Denk hierbij aan aftimmerlatten, plinten en met name Meranti kozijnprofielen voor binnen en buiten.

Meranti ruwe planken

De Meranti ruwe planken in het assortiment worden ook wel bezaagd genoemd. Hierdoor is er een robuuster uiterlijk, waar ook lichte afwijkingen kunnen zitten in de diktes. De oneffenheden kunnen bij verschillende doeleinden tot een uniek uiterlijk leiden, waardoor je altijd de show kunt stelen. Dit hout bevat splinters, wat het minder handzaam maakt. Met de juiste materialen kunnen het wel de meest ideale planken zijn voor een tuinhuisje, gevelbekleding of een carport. Houd er dan wel rekening mee dat je deze Meranti balken vaker moet bewerken om de perfecte staat te behouden. Een laag beits erover en je kunt jarenlang vooruit met jouw nieuwe aankoop.  

Meranti geschaafde planken

Wanneer je voornamelijk goed bewerkbare planken wilt hebben welke niet splinteren, dan zijn de Meranti geschaafde planken een betere oplossing. Het hout wordt tijdens de productie al glad gemaakt door een schaaf, waardoor je er alleen nog een laag verf overheen hoeft te doen om deze bestand te maken tegen invloeden van buitenaf. Deze planken zijn daarom geschikt om alles in en rondom jouw huis van een nieuwe constructie te voorzien, zonder dat hier veel oneffenheden bij optreden. De Meranti balken maken jouw woning helemaal af en je kunt genieten van alle voordelen die deze planken met zich meebrengen.