Profiteer van veel voordeel op tuinhout! Kortingen tot 15%. 

Sluiten
Naar boven

XPS isolatie

Vochtongevoelige dak- en vloerplaat voor goede thermische isolatie van omgekeerde daken en vloeren op vaste grondslag. Drukvaste geëxtrudeerde polystyreenplaat met extrusiehuid, uitgevoerd met wisselsponning rondom voor thermische isolatie van (omgekeerde en warme) vlakdakconstructies en vloeren op vaste grondslag.

XPS

Wat is XPS isolatie?

XPS (extruded polystyrene) isolatie is een soort isolatie gemaakt van polystyreen dat onder druk is geëxtrudeerd tot een harde en dichte plaat. Dit maakt XPS isolatie dichter dan EPS isolatie en dus minder poreus. XPS isolatie is bestand tegen vocht, rot, schimmel en brand, waardoor het een uitstekende keuze is voor isolatie in vochtige omgevingen zoals keldermuren, daken en vloeren.

XPS isolatie wordt vaak gebruikt voor gevelisolatie, dakisolatie en vloerisolatie, omdat het een hoge isolatie-waarde heeft en waterafstotend is. Ook kan het gebruikt worden voor de isolatie van koel- en vrieshuizen, als bescherming van producten en voor verpakkingen.
 

Wat zijn de eigenschappen van XPS isolatie?

 
XPS (extruded polystyrene) isolatie heeft verschillende eigenschappen, zoals:

Hoge isolatie-eigenschappen: XPS isolatie heeft een hoge isolatie-waarde, wat betekent dat het effectief is in het behouden van warmte of koelte in een gebouw.
Waterdicht: XPS isolatie is waterdicht, waardoor het goed presteert in vochtige omgevingen zoals keldermuren, daken en vloeren.
Duurzaam: XPS isolatie is bestand tegen veroudering, rotting, schimmel en brand, waardoor het een duurzame optie is voor isolatie.
Hoge dichtheid: XPS isolatie heeft een hoge dichtheid, waardoor het minder poreus is dan EPS isolatie
Makkelijk te verwerken: XPS isolatie is makkelijk te snijden, te vormen en te plaatsen, waardoor het gemakkelijk te verwerken is.
Recyclable: XPS isolatie is recyclebaar, wat een milieuvriendelijke optie maakt voor isolatie.
Goede vochtregulatie: XPS isolatie heeft goede vochtregulatie eigenschappen, wat betekent dat het vocht kan afvoeren en voorkomt dat het in de isolatie blijft.