Naar boven

PIR isolatie kopen

Wat is PIR isolatie?

PIR (polyisocyanuraat) isolatie is een soort isolatie gemaakt van polymeerharsen die zijn behandeld met isocyanaten. PIR isolatie is een van de meest geavanceerde soorten isolatie op de markt vanwege zijn uitstekende isolatie-eigenschappen, brandwerendheid en duurzaamheid.

PIR isolatie wordt vaak gebruikt voor isolatie van daken, muren, vloeren en gevels in de bouw, en ook voor de isolatie van koel- en vrieshuizen, als bescherming van producten en voor verpakkingen. PIR isolatie heeft een hogere isolatie-waarde dan EPS en XPS isolatie, en kan bovendien een brandwerende functie hebben. Dit maakt PIR isolatie een geschikte keuze voor gebouwen waar een hogere isolatie-waarde en brandveiligheid vereist is.

Wat zijn de eigenschappen?

PIR (polyisocyanuraat) isolatie heeft verschillende eigenschappen, zoals:

Hoge isolatie-eigenschappen: PIR isolatie heeft een hogere isolatie-waarde dan EPS en XPS isolatie, wat betekent dat het effectief is in het behouden van warmte of koelte in een gebouw.
Brandwerend: PIR isolatie kan brandwerend zijn, waardoor het een veilige optie is voor gebouwen waar een hogere brandveiligheid vereist is.
Duurzaam: PIR isolatie is bestand tegen veroudering, rotting, schimmel en brand, waardoor het een duurzame optie is voor isolatie.
Makkelijk te verwerken: PIR isolatie is makkelijk te snijden, te vormen en te plaatsen, waardoor het gemakkelijk te verwerken is.
Licht van gewicht: PIR isolatie is licht van gewicht

Bij Houtmarkt bieden we verschillende soorten PIR isolatie aan.

PIR isolatie 50 mm - 1200x600 - 10 stuks p/pak
PIR isolatie 70 mm - 1200x600 - 7 stuks p/pak
PIR isolatie 60 mm - 1200x600 - 8 stuks p/pak
PIR isolatie 100 mm T+G - 1200x600 - 5 stuks p/pak
PIR isolatie 80 mm - 1200x600 - 6 stuks p/pak
PIR isolatie 90 mm T+G - 1200x600 - 4 stuks p/pak
PIR isolatie 80 mm T+G - 1200x600 - 6 stuks p/pak

Bekijk en meet dus even welke isolatieplaten jij nodig hebt en bestel ze eenvoudig online.