Verschillende soorten isolatiemateriaal

09 december 2022


Wat is glaswol?


Glaswol is een soort isolatie die bestaat uit smeltend kiezelzand en gesmolten glas dat bij hoge temperaturen is gesmolten. Glaswol heeft een vezelachtige structuur. Het is een zeer goede isolatie dat in de vorm van platen verkrijgbaar is bij Houtmarkt.


Toepassing van Glaswol

Er zijn verschillende toepassingen, zo wordt glaswol aan één zijde bedekt met aluminiumfolie gebruikt tussen de spanten op de daken of bij isolatie van wanden. Omdat het een zeer licht materiaal is, is het een zeer gemakkelijk materiaal om te dragen en aan te brengen. Het biedt ook geluids-, warmte- en brandisolatie zoals in steenwol.


Wat is steenwol?


Steenwol is een soort isolatie die wordt gevormd door de mineralen die zijn verkregen uit de ontbinding van vulkanisch gesteente bij hoge temperaturen te smelten en samen te komen. Dit wol is gemaakt van stenen. Het steenwol kan niet worden gemaakt uit elke steen die in de natuur wordt gevonden. Het kan alleen worden gemaakt uit vulkanisch gesteente, dat extra rijk is aan mineralen.


Toepassing van Steenwol

Steenwol wordt vaak gebruikt voor geluids-, warmte- en brand isolatie in gebouwen waar het wordt toegepast. Als we naar de kenmerken van steenwol kijken, heeft het een structuur die sterk en duurzaam is en wordt niet beïnvloed door temperatuur en vochtigheid.


Wat is Steico?


Met Steico Flex 036 houtvezelplaten kies je voor isolatie wat 100% natuurlijk en milieuvriendelijk is. Houtvezel is een restproduct van vers gekapt naaldhout en zaagval. Steico zijn houtvezelplaten isoleren niet alleen uitstekend tegen warmte en kou, maar ook tegen geluid is het een prima isolatie.


Toepassing van Steico

Steico houtvezelplaten kunnen worden gebruikt voor het isoleren van daken, wanden en vloeren. De Steico Houtvezelplaten zijn erg flexibel maar ook vormvast. Dit heeft als voordeel dat het materiaal zich makkelijk en snel laat klemmen tussen staanders en balklagen

Steenwol en glaswol zijn beide soorten isolatiematerialen die worden gebruikt voor het isoleren van muren en daken. Steenwol is meestal duurzamer en brandveiliger dan glaswol, maar glaswol is beter in staat om geluid te absorberen. Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen, dus welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van de specifieke toepassing en de behoeften van de gebruiker. Welk isolatiemateriaal kun je het beste voor welke klus gebruiken? We helpen je graag op weg, dus mocht je er niet helemaal uitkomen neem dan gerust contact met ons op via onze klantenservice.