Cellenbetonlijm - zak á 20 kg

Cellenbetonlijm - zak á 20 kg

13,95

De voordelen van Houtmarkt.nl

Productinformatie

Profpartner Cellenbetonlijm is toegepast voor het verlijmen van lichtgewicht en gekalibreerde metselblokken of elementen in cellenbeton, binnen en buiten. Cellenbetonlijm is een homogeen mengsel samengesteld uit wit kwartszand, bindmiddel, wit portlandcement en hulpstoffen om de morteleigenschappen te verbeteren.

Eigenschappen

Droge, voorgemengde lijmmortel
Uistekende hechting
Zeer hoge waterretentie
Weer en vochtbestendig
Gaat lang mee

Aanbrengen cellenbetonlijm

voorbereiding ondergrond 

Stenen mogen niet verzadigd zijn met water bij het verwerken. Te droge blokken moeten worden bevochtigd. Geen stof op het oppervlakte. Omgevingstemperatuur moet tussen de 5°C en 30°C. nooit werken op bevroren/ontdooiende ondergrond of bij risico op vorst binnen 24 uur.

voorbereiding mengsel

Lijm mengen met 24% zuiver water (4.8L per 20kg zak).  Bij voorkeur mechanisch mengen tot de geschikte consistentie is bekomen. Mengsel minimaal 4 minuten mengen. Mengsel moet homogeen en klontervrij zijn.

Verwerken

Binnen 2 uur na aanmaak dient het mengsel verwerkt te worden. Lijmmengsel aanbrengen met een lijmtroffel, lijmkam of lijmverdeelbak. De dikte van de lijmlaag bedraagt 2 tot 3 mm te zijn. Druk de blokken in specie met een gummihamer.
Uitpuilende lijmresten kunnen tijdens het uitdrogen met een truweel worden verwijderd.
Na verstijving door een begin van binding, mag de mortel niet meer hermengd of aangelengd worden.

Nabehandeling

Het werk moet beschermd worden tegen koude, slagregen, wind of te snel uitdrogen door wind of overmatig zonlicht (bv., door het afdekken met een beschermfolie). Tijdens het verwerken en het verhardingsproces van de lijmmortel mag de omgevingstemperatuur en de temperatuur van de drager niet lager zijn dan 5 °C en niet hoger dan 30 °C. Het gereedschap na gebruik direct reinigen met schoon leidingwater.

opslag

De houdbaarheidstermijn in de originele verpakking, mits droog opgeslagen, bedraagt 12 maanden.