Profiteer van veel voordeel op tuinhout! Kortingen tot 15%. 

Sluiten

Egaline 1-10mm - zak á 25 kg

Egaline 1-10mm - zak á 25 kg

27,50

De voordelen van Houtmarkt.nl

Productinformatie

Samenstelling en eigenschappen

BPG Egaline 1-10mm is een grijs poeder dat is samengesteld uit snel hydraterend, speciaal cement, zand met een geselecteerde korrelopbouw, harsen en speciale additieven. BPG Egaline 1-10mm voldoet aan de norm EN13813 CT-C35-F7-A2fl S1. Door BPG Egaline 1-10mm te mengen met schoon leidingwater, ontstaat een vloeibare en zeer emissiearm egalisatiemortel met gecompenseerde krimp, die gemakkelijk verwerkbaar is en snel uithardt

Toepassing:

BPG Egaline 1-10mm is geschikt voor vloeren binnenshuis belastbaar met stoelen met zwenkwielen, maar ook op vloeren met vloerverwarming. Bovendien kan dit product als ondergrond dienen voor alle soorten binnenshuis aan te brengen textiele en elastische vloerbekledingen, parket, keramische tegels en plavuizen en natuur- en kunststeen. BPG Egaline 1-10mm mag uitsluitend binnenshuis worden aangebracht. Na volledige uitharding ontstaat een laag met een zeer hoge mate van drukvastheid, buigvastheid en slijtvastheid.

Drukvastheid volgens EN 196 (N/mm2):

- na 1 dag: 15
- na 3 dagen: 20
- na 7 dagen: 25
- na 28 dagen: 30

Buigvastheid volgens EN 196 (N/mm2):

- na 1 dag: 3
- na 3 dagen: 4
- na 7 dagen: 5
- na 28 dagen: 7

Slijtvastheid Taber-abraser (wiel H22 - 500 g - 200 toeren) uitgedrukt in gewichtsverlies (g):

- na 7 dagen: 2,8
- na 28 dagen: 2,3

Brinell-hardheid (N/mm2):

- na 1 dag: 55
- na 3 dagen: 70
- na 7 dagen: 80
- na 28 dagen: 100

Toepassing instructies:

De ondergrond moet droog en stevig zijn en vrij van cementresten, stof, losse stukken, verf, was, olie, roest en gipsresten. De zuigende of niet-zuigende ondergronden moeten worden voorbehandeld met een daarvoor geschikte primer. Grove oneffenheden dienen vooraf te worden gerepareerd met een daarvoor geschikte reparatiemortel. Zorg dat de aan te brengen BPG egaline vrij blijft van de omliggende wanden. Voeg aan een kuip met 6,5 liter schoon water de inhoud van een zak van 25 kg BPG Egaline 1-10mm toe en meng het geheel met een langzaam draaiende elektrische mixer, totdat een homogeen, zelf egaliserend mengsel zonder klonters is verkregen. Laat het mengsel enkele minuten staan en roer het vervolgens nogmaals door. Breng BPG Egaline 1-10mm in een enkele laag van 1 tot 10 mm aan met een vlakspaan, trekker of pomp. Dankzij de bijzondere zelf egaliserende eigenschappen van BPG Egaline 1-10mm trekken kleine oneffenheden (strijkranden, enz.) direct weg. Houd u bij het aanbrengen van verwarmde vloeren aan de geldende normen voor de voorbereiding van de ondergrond en de ingebruikneming van de verwarming. Volg bij grote oppervlakken alle scheidingsvoegen in de ondergrond en breng circa elke 50 m2 krimpvoegen aan.

Opslag:

BPG Egaline 1-10mm kan in een droge, koele omgeving in de ongeopende, originele verpakking 12 maanden worden bewaard.
Product conform Verordening (EG) Nr. 1907/2006 (REACH), Bijlage XVII, artikel 47. Aangebroken verpakkingen moeten direct luchtdicht worden afgesloten.

Belangrijke opmerkingen:

De informatie in deze publicatie zijn gemiddelden van een groot aantal metingen en zonder garantie. Dit neemt niet weg dat de gebruiker , gezien de vele factoren die van invloed kunnen zijn, zelf geen testen en controles moet uitvoeren. Dit zijn dus alleen algemene richtlijnen. Een juridisch bindend garantie op bepaalde eigenschappen of de geschiktheid voor een bepaalde toepassing ervan kan hier niet uit worden afgeleid. De bestaande wet- en regelgeving zijn de eigen verantwoordelijkheid van de verwerker. In andere opzichten gelden onze algemene voorwaarden. Met dit technisch productblad verliezen de voorgaande hun geldigheid.