Kalkzandsteen lijm - zak á 20 kg

Kalkzandsteen lijm - zak á 20 kg

Kalkzandsteen lijm - zak á 20 kg

Kalkzandsteen lijm - zak á 20 kg
12,95

De voordelen van Houtmarkt.nl

Productinformatie

ProfPartner Kalkzandsteenlijm is een industrieel droog vervaardigd mengsel van cement en zand met een speciale korrelopbouw en organische hulpstoffen voor het verlijmen van kalkzandsteen lijmblokken, vellingblokken en elementen. Geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Eigenschappen:

Uitstekende hechting.
Zeer hoge waterretentie.
Droge voorgemengde lijmmortel.
Geschikt voor verlijming van kalkzandsteenblokken en/of elementen.
Toepasbaar voor binnen- en buitentoepassingen.
Sterkteklasse M 15 volgens norm EN 9982.

Aanbrengen Kalkzandsteenlijm:

voorbereiding ondergrond:

De stenen mogen niet verzadigd zijn met water bij het verwerken, te droge stenen voorbevochtigen. Ondergrond moet stofvrij zijn. Omgevingstemperatuur tijdens het lijmen dient tussen de  5°C en de 30°C te zijn. Nooit werken op bevroren/ ontdooiende ondergrond of bij risico op vorst binnen de 24 uur. Het werk moet beschermd worden tegen koude, slagregen en wind.

Verwerken:

De lijm vermengen met ongeveer 22% zuiver water (4,4L per zak a 20KG). Bij voorkeur mechanisch mengen tot een geschikte consistentie is bekomen. Mengsel moet homogeen en klontervrij zijn. Na aanmaak van het mengsel dient de mortel verwerkt te worden binnen 2 uur. De lijmmortel aanbrengen met een lijmtroffel, -kam of -verdeelbak op de kalkzandsteenblokken/ -elementen.
Dikte van de lijmlaag bedraagt 2 tot 3 mm. De blokken met een gummihamer in de specie drukken. Uitpuilende lijmresten kunnen verwijderd worden met een truweel tijdens het drogen. Na het begin van de binding mag de mortel niet opnieuw worden gemengd of verdund.

Nabehandling:

Het werk moet beschermd worden tegen koude, slagregen, wind of te snel uitdrogen door wind of overmatig zonlicht (bv., door het afdekken met een beschermfolie). Tijdens het verwerken en het verhardingsproces van de lijmmortel mag de omgevingstemperatuur en de temperatuur van de drager niet lager zijn dan 5 °C en niet hoger dan 30 °C. Het gereedschap na gebruik direct reinigen met schoon leidingwater. Handen kunnen worden gereinigd met universele schoonmaakdoekjes en/of water en zeep.

Opslag:

De houdbaarheidstermijn in de originele verpakking, mits droog opgeslagen, bedraagt 12 maanden