Tenco tuindecor tuinbeits dekkend

Tenco tuindecor tuinbeits dekkend

24,50

De voordelen van Houtmarkt.nl

Productinformatie

Tenco Tuindecor is een dekkende en duurzame tuinbeits op acrylbasis met water als oplosmiddel. Het accentueert de houtnerf en biedt bescherming tegen weersinvloeden. Het is reuk arm en minder belastend voor het millieu. Tenco tuindecor biedt een prima bescherming voor vuren, grenen of douglas hout zoals; een tuinhuis, hekken, schuttingen, blokhutten, palissaden en klimrekken.

Kenmerken

Geschikt voor zachte houtsoorten, niet geschikt voor hardhout
Minder belastend voor het milieu
UV-bestendigd
Waterafstotend
Uitstekende bescherming tegen weersinvloeden
Gemakkelijk verwerkbaar
Sneldrogend

Toepassen

Stap 1: Zorg ervoor dat het hout droog, schoon en vrij van vet is voordat je begint. Indien nodig, schuur het hout lichtjes om een glad oppervlak te creëren.

Stap 2: Roer het product grondig door met een roerstok of een geschikt gereedschap. Zorg ervoor dat de pigmenten gelijkmatig worden verdeeld voor een consistente afwerking.

Stap 3: Gebruik een langharige kwast om de beits gelijkmatig aan te brengen. Werk in dunne lagen om druipen te voorkomen. Breng de beits aan in de richting van de houtnerf voor een gelijkmatige dekking.

Stap 4: Droogtijd: Laat de eerste laag drogen volgens de aangegeven droogtijden op de verpakking (meestal stofdroog na 2 uur bij 18 ℃). Breng indien nodig een tweede laag aan na de aanbevolen droogtijd.

Stap 5: Voor onderhoud van eerder behandeld hout, goed kaal schuren voordat je de beits aanbrengt. Bij vergrijsd hout, licht schuren om de houtkleur te herstellen voordat je de beits aanbrengt.

Stap 6: Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur tussen 10 ℃ en 25 ℃ ligt bij een relatieve luchtvochtigheid van 80%. Vermijd verwerking in direct zonlicht of bij temperaturen onder de 10 ℃.

Stap 7: Reinig de gebruikte kwasten en gereedschappen onmiddellijk na gebruik met water.

Stap 8: Sluit de verpakking goed af na gebruik. Bewaar het product op een droge plaats bij temperaturen tussen 5 ℃ en 25 ℃.