Naar boven

Laminaat vloeren

Laminaat vloeren zijn een populaire keuze vanwege duurzaamheid en onderhoud. Of u nu op zoek bent naar een betaalbare laminaatvloer voor uw woonkamer of een slijtvaste oplossing voor een drukke kantooromgeving, laminaat is een uitstekende optie om te overwegen.

Voordelige vloeren

Houtmarkt.nl biedt een ruim assortiment eiken vloeren aan. Zoals onbehandeld, grey wash en geborsteld eiken. Bestel makkelijk online en wij leveren je nieuwe laminaat vloer binnen 2 - 5 dagen bij je thuis.

Een laminaatvloer is een soort vloerbedekking die bestaat uit meerdere lagen van kunststof die zijn samengeperst. De bovenste laag is vaak bedekt met een afbeelding van houten planken of tegels, waardoor het eruit ziet als een houten of tegelvloer. Laminaatvloeren zijn een populaire keuze vanwege hun betaalbaarheid, duurzaamheid en gemakkelijke onderhoud. Ze kunnen vaak worden gelegd op een ondervloer en zijn relatief eenvoudig te installeren. Laminaatvloeren zijn ook resistent tegen krassen en vlekken en kunnen worden gereinigd met een vochtige doek.

Er zijn verschillende soorten laminaatvloeren, waaronder:

  • Houtlook laminaat: Deze laminaatvloeren hebben een afbeelding van echt hout op de bovenste laag, waardoor ze eruit zien als een hardhouten vloer.
  • Tegellook laminaat: Deze laminaatvloeren hebben een afbeelding van tegels op de bovenste laag, waardoor ze eruit zien als een tegelvloer.
  • Waterdicht laminaat: Deze laminaatvloeren zijn speciaal ontworpen om te weerstaan aan vocht en dus geschikt voor ruimtes zoals keukens en badkamers.
  • Hoeslaminaat: Dit is een dunne laminaatvloer die wordt gelegd over de bestaande vloer, zonder de noodzaak voor de verwijdering van de oude vloerbedekking.
  • Kliklaminaat: Dit soort laminaat wordt gelegd met een kliksysteem, waardoor het gemakkelijk en snel te installeren is.
  • Houtdessin laminaat: Dit soort laminaat heeft een afbeelding van houten planken met houtstructuur die zorgt voor een natuurlijke look en feel.
  • XL-laminaat : Dit soort laminaat is breder en langer dan standaard laminaat, wat een moderner en groter effect geeft.
  • Bamboe laminaat : Dit soort laminaat is gemaakt van bamboe en heeft een houten uitstraling, bamboe is een duurzaam materiaal.
Bij Houtmarkt hebben we vooral laminaat wat er uit ziet als echte eiken houten planken, dus vooral de Houtlook laminaat delen en de Houtdessin laminaat delen wat zo goed als overeenkomt met elkaar. Hierbij geeft het dus een warme look en lijkt het of je een houtenvloer in je kamer hebt liggen. Dit zorgt voor een rustige en landelijke uitraling. 

 

Wat is het verschil tussen Laminaat en PVC? 

Laminaat en PVC zijn beide soorten vloerbedekking, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Laminaat is een soort vloerbedekking die bestaat uit meerdere lagen van kunststof die zijn samengeperst. De bovenste laag heeft vaak een afbeelding van houten planken of tegels, waardoor het eruit ziet als een houten of tegelvloer. Laminaatvloeren zijn een populaire keuze vanwege hun betaalbaarheid, duurzaamheid en gemakkelijke onderhoud.

PVC, ook wel vinyl genoemd, is een soort vloerbedekking die wordt gemaakt van polyvinylchloride. PVC-vloeren zijn zachter en flexibeler dan laminaat, en zijn vaak beschikbaar in rollen of tegels. PVC-vloeren zijn vaak goedkoper dan laminaat, en zijn gemakkelijk te installeren en onderhouden. PVC-vloeren zijn vaak geschikt voor commerciële en industriële toepassingen en zijn bestand tegen water, vocht, schoonmaakmiddelen, en chemicaliën.

Kortom, laminaat is een vloerbedekking die lijkt op houten vloeren, terwijl PVC een soort vinyl vloerbedekking die tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt in woningen ook vanwege het goed door laten van warmte. Deze wordt dan vaak ook op een vloer gelegd waar vloerverwarming in ligt. Laminaat is ook geschikt voor vloerverwarming alleen moet je hier wel altijd zorgen voor de juiste laminaat ondervloer. 

Een laminaat ondervloer is een dunne laag die wordt gelegd onder een laminaatvloer. Het dient als een soort van ondergrond voor de laminaatvloer en helpt om de vloer gelijk te maken en geluiddempend te werken. Laminaat ondervloer is vaak gemaakt van schuim of kurk en is verkrijgbaar in rollen of platen. Het is belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen om te voldoen aan de vereisten van de laminaatvloer en de ondervloer moet voldoen aan de fabrikanten specificaties.