Profiteer van veel voordeel op tuinhout! Kortingen tot 15%. 

Sluiten

Welk hout is het beste voor een plantenbak?

12 januari 2023Een hardhouten plantenbak zorgt voor een warme sfeer

Een van de belangrijkste voordelen van hardhout voor je plantenbak is dat het een hele warme sfeer in je tuin creëert. Het staat simpelweg vast dat een houten plantenbak in elke tuin een fantastische aanzicht is. Je combineert namelijk natuur met natuur. Zulke plantenbakken verrijken je tuin, staan decoratief en geven veel stijl mee. Om effectief plantenbakken van hardhout te gebruiken moet je wel rekening houden met hoe je het gaat inrichten. Heb je een grote plantenbak zet er dan een yucca, een olijfboom of laurier in. Bedenk van te voren goed na over welke planten je gaat verwerken in je plantenbakken. Houdt er rekening mee dat elke plant anders is. De ene heeft meer zonlicht nodig dan de ander.


Hardhout beschermt tegen warmte en koud

Een ander voordeel van een hardhouten plantenbak is dat het beschermt tegen verschillende weersomstandigheden. Dat zorgt ervoor dat je deze plantenbakken heel het jaar door buiten kunt laten staan. Natuurlijk moeten ze wel gewoon onderhouden worden. Vaak genoeg zijn deze plantenbakken geïmpregneerd en daardoor heeft het bescherming tegen allerlei soorten weersinvloeden. Impregnatie betekent ook dat de plantenbakken beschermd worden tegen schimmels, insecten en bacteriën. Dat maakt het allemaal heel onderhoudsvriendelijk. Belangrijk hier is wel dat ze niet continu in het water staan, dat is namelijk niet goed voor het behoud van de bakken.


Te koop en verschillende soorten en maten

Hardhouten plantenbakken zijn gelukkig niet te koop in één soort variant. De mogelijkheden zijn groot en er valt genoeg uit te kiezen. Zo zijn er grote en kleine plantenbakken voor grote tuinen of juist kleine balkonnetjes. Heb je ze in hoge pilaarvormige varianten, ideaal voor naast je voordeur. Wat te denken van rechthoekige haagbakken? Prima te gebruiken voor je erfafscheiding. En een hardhouten kuip zorgt voor een totaal andere stijl van je tuin. Genoeg mogelijkheden dus in hardhouten plantenbakken, waarbij je je tuin kunt voorzien van elke stijl die je wenst. Je kunt er ook voor kiezen om een hardhouten plantenbak zelkf te maken met de hardhouten planken van Houtmarkt.


Een hardhouten plantenbak is voor verschillende toepassing mogelijk

Je kunt hardhouten plantenbakken voor verschillende toepassingen gebruiken. Zo kun je er bomen in plaatsen, maar ook plantjes. Een rechthoekige plantenbak is perfect geschikt voor een haag in te plaatsen. Hiermee is het mogelijk om een erfafscheiding te creëren. Wat te denken om de plantenbakken te combineren met pergola of wellicht staan ze juist mooi in de veranda als afscheiding van twee ruimtes? Heb je klimplanten dan kunnen ze in de houten bak mooi groeien en omhoog klimmen tegen het raamwerk. Je maakt met hardhouten plantenbakken de mogelijkheden eindeloos.


Hardhouten plantenbakken kunnen voorzien worden van zwenkwielen

Planten en bomen met potgrond kunnen erg zwaar zijn. Dat zorgt ervoor dat je de plantenbak nagenoeg niet meer kunt verplaatsen. Wil je de optie openhouden om de plantenbakken te kunnen verplaatsen overweg dan zwenkwielen onder de plantenbak. Dit werkt perfect als je plantenbakken veel van plaats wilt verwisselen in je tuin. Ook is het mogelijk om een plantenbak op een plantenonderzetter met wieltjes te zetten.


Jarenlang plezier van je hardhouten plantenbak

Er zijn genoeg plantenbakken van andere materialen, maar met hardhout kun je ervan uitgaan dat het jarenlang meegaat. Het is een heel erg sterk, robuust en krachtig houtsoort. Hardhout is niet te vergelijken met materialen zoals kunststof en polyester. Plantenbakken van hardhout mogen iets aan de duurdere kant zijn, maar ze zijn het geld dubbel en dwars waard. Wij hebben genoeg hardhout op voorraad om de beste plantenbakken uit te maken. Bestel vandaag nog!