Aluplex Deuren voor binnen en buiten.

31 oktober 2023


Aluplex deuren staan bekend om hun unieke eigenschappen en veelzijdigheid. Deze deuren zijn vervaardigd met verschillende innovatieve materialen en technieken en bieden talrijke voordelen ten opzichte van andere traditionele deursoorten. In dit artikel vertellen we de verschillende toepassingen van onze aluplex deuren. We vergelijken ze ook met andere deur soorten en geven aan wat de voordelen zijn, zodat je de juiste keuze kan maken als het gaat om een binnendeur.

 

Gebruik van aluplex deuren

Aluplex deuren zijn ontworpen voor een breed scala aan toepassingen, zowel in residentiële als commerciële omgevingen. Hun veelzijdigheid maakt ze geschikt voor elk interieur- en exterieurgebruik, variërend van voordeuren van huizen tot deuren in kantoorgebouwen. Specifieke toepassingen omvatten brandwerende deuren, beveiligingsdeuren, en zelfs geluidsisolerende deuren in omgevingen waar privacy en rust van cruciaal belang zijn.


Vergelijking

In vergelijking met traditionele houten of metalen deuren, onderscheiden aluplex deuren zich door hun geavanceerde materiaalsamenstelling. Waar houten deuren gevoelig kunnen zijn voor termieten en weersinvloeden, en metalen deuren vatbaar zijn voor roest en deuken, bieden aluplex deuren een duurzamer en onderhoudsvriendelijker alternatief. 


Voordelen van aluplex deuren

Duurzaamheid en Onderhoudsgemak: Aluplex deuren zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage, vocht, en temperatuurveranderingen. Deze duurzaamheid betekent minder onderhoud en langere levensduur, wat op lange termijn kostenbesparend is.

Veiligheid en Beveiliging: Veiligheid is een topprioriteit in elk gebouw en woning, en aluplex deuren bieden een hoog niveau van beveiliging. Ze zijn bestand tegen inbraakpogingen en kunnen worden uitgerust met geavanceerde slotmechanismen voor nog extra beveiliging.

Brandweerstand: Veel aluplex deuren hebben brandvertragende eigenschappen, wat ze ideaal maakt voor gebruik in gebieden waar brandveiligheid van essentieel belang is. Deze deuren kunnen helpen de verspreiding van vuur te vertragen, waardoor kostbare tijd wordt gewonnen voor een eventuele evacuatie wanneer dit nodig. Verder kan de brand zo ook snel geblust worden voordat het zich verspreid. 

Geluidsisolatie: Voor omgevingen waar geluidsisolatie belangrijk is, zoals in kantoren of studio's, bieden aluplex deuren een effectieve barrière tegen geluidsoverlast. Dit is natuurlijk ook handig voor een kinderkamer wanneer je kind op drummen zit of gewoon heel graag gamed zonder koptelefoon.

Energie-efficiëntie: De thermische isolatie-eigenschappen van aluplex deuren dragen bij aan een betere energie-efficiëntie van woningen en gebouwen. Door warmte binnen te houden tijdens de winter en buiten tijdens de zomer. Ideaal dus voor deze tijd wanneer de energie prijzen zo hoog zijn en je wilt besparen op je energiekosten. Wil je nog meer besparen door bijvoorbeeld te isoleren, bekijk dan ook eens ons isolatie assortiment

Esthetische Flexibiliteit: Aluplex deuren zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan designs, kleuren en afwerkingen. Dit biedt architecten en interieurontwerpers de vrijheid om deuren te kiezen die naadloos aansluiten bij diverse interieurstijlen. Je kan er ook makkelijk mee werken en ze zijn goed te schuren en te verven. 

Aluplex deuren zorgen met hun robuustheid, veelzijdigheid en aanpasbaarheid dat ze een uitstekende keuze zijn voor als je op zoek bent naar een ideale binnen- en/of buiten deur.