Profiteer van veel voordeel op tuinhout! Kortingen tot 15%. 

Sluiten

5 voordelen van een houten gevelbekleding

01 juli 2023 - Tuinproducten

 

Je ziet het steeds vaker een houten gevelbekleding, maar wat zijn eigenlijk de voordelen hiervan en waar moet je op letten? We beschrijven een aantal voordelen die wij zien wanneer je jouw gevel van hout voorziet. 

1) Esthetiek 

Hout heeft een natuurlijke schoonheid en charme die veel andere bouwmaterialen niet kunnen evenaren. Het voegt een warme en uitnodigende uitstraling toe aan elk gebouw en kan in een scala aan stijlen en afwerkingen worden geleverd om aan specifieke designbehoeften te voldoen.

2) Duurzaamheid

Met de juiste zorg en onderhoud kan houten gevelbekleding vele jaren meegaan. Bepaalde houtsoorten zoals ceder en redwood staan bekend om hun natuurlijke weerstand tegen rotten, insecten en weerschade.

3) Milieuvriendelijk

Hout is een hernieuwbare bron en heeft een veel lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met andere gevelmaterialen zoals staal of beton. Ook is de productie van houten gevelbekleding minder energie-intensief dan de productie van veel andere materialen.

4) Thermische Isolatie

Hout heeft van nature goede isolerende eigenschappen, wat betekent dat een houten gevelbekleding kan helpen om de warmte in de winter binnen te houden en de warmte in de zomer buiten te houden. Dit kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen.

5) Flexibiliteit

Houten gevelbekleding kan worden aangepast om aan verschillende architecturale stijlen en ontwerpen te voldoen. Het kan worden geschilderd, gebeitst, gebrand, gezaagd, of op een andere manier worden bewerkt om een unieke uitstraling te creëren.

Houd er rekening mee dat hoewel houten gevelbekleding veel voordelen biedt, het ook enig onderhoud vereist om er op zijn best uit te zien en zo lang mogelijk mee te gaan. Een voorbeeld hiervan is het schoonmaken en behandelen van het hout. Dit is om het hout te beschermen tegen de elementen en potentiële schade door insecten of schimmels. Mocht je toch meer interesse hebben in een kunststof gevelbekleding dan kun je daar ook de opties van bekijken binnen onze webshop.

Mocht je specifieke vragen hierover hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen en dan heklpen we je graag verder met je pproject.