10 tips om je tuin zomer klaar te maken

31 maart 2023 - Tuinproducten

 

1. Creëer een uitnodigende entree: Maak een indrukwekkende entree door een houten vlondervloer te leggen bij de ingang van je tuin. Het warme en natuurlijke karakter van bijvoorbeeld Douglas hout of kies voor een hardhouten vlonder. Zo geef je meteen een sfeervol welkom.

2. Bouw een stijlvolle veranda: Een veranda is een geweldige toevoeging aan je tuin. Gebruik duurzaam Douglas hout om een prachtige veranda te bouwen waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven.

3. Maak een gezellige zithoek: Plaats comfortabele tuinmeubelen op je veranda, zoals een loungeset of een eettafelset. Kies voor meubels die goed passen bij de warme uitstraling van het Douglas hout.

4. Combineer je veranda met een pergola: Geef je veranda een extra dimensie door een pergola boven het zitgedeelte te plaatsen. Hiermee creëer je niet alleen schaduw, maar ook een prachtige visuele impact. Gebruik Douglas houten balken voor een natuurlijke uitstraling.

5. Voeg bloembakken toe: Maak je tuin levendiger door bloembakken te plaatsen op je veranda en rondom de houten vlonders. Vul ze met kleurrijke bloemen en planten om een vrolijke sfeer te creëren.

6. Maak gebruik van tuinverlichting: Verleng de zomerse avonden door sfeervolle tuinverlichting toe te voegen. Denk aan decoratieve lantaarns, ingebouwde grondspots of sfeerverlichting onder je veranda. Het warme licht laat het Douglas hout prachtig oplichten.

7. Maak een buitenkeuken: Als je van buiten koken houdt, overweeg dan om een buitenkeuken te bouwen voor in je veranda. Gebruik Douglas hout voor de keukenkastjes en werkbladen, wat zorgt voor een robuuste en natuurlijke uitstraling.

8. Investeer in kwalitatieve tuinaccessoires: Kies voor hoogwaardige tuinaccessoires zoals plantenbakken, kussens, en decoratieve elementen die passen bij de stijl van je veranda en houten vlonders. Dit zal je buitenruimte naar een hoger niveau tillen.

9. Biedt Schaduw plekken, overweeg dan om een pergola te bouwen naast je veranda. Bedek het pergoladak met Douglas houten latten en voeg eventueel klimplanten toe voor extra beschutting en een rustgevende sfeer. Een ideale klimplant die hier vaak voor gebruikt wordt is bijvoorbeeld een druif of blauwe regen. 

10. Maak een groene oase: Plaats grote potten of plantenbakken gevuld met weelderige planten en bloemen rondom je veranda en op je houten vlonders. Het groen vormt een prachtig contrast met het warme Douglas hout en brengt leven en frisheid in je tuin.

Geniet van het proces van het zomer klaar maken van je tuin en maak optimaal gebruik van de schoonheid en duurzaamheid van Douglas hout. Je kan dit gebruiken voor je veranda, maar ook voor je houten vlonders. Laat je creativiteit de vrije loop en transformeer je buitenruimte in een oase van rust en gezelligheid!