Een houten ombouw voor je containers

18 januari 2023

Welke voordelen haal je uit een ombouw?

Voordat er gekeken wordt naar het juiste hout voor de ombouw containers eerst de primaire voordelen van ombouw containers. Ten eerste kun je ze op een makkelijke wijze verrijden. Een groot voordeel is dat je ongewenste dieren uit de bakken weert. Daarnaast is het mogelijk om voor een ombouw te gaan vanaf één container tot vier containers. Er worden zelfs bergingen gebruikt voor een verrijdbare bedrijfsafvalcontainer. Alles is mogelijk. Naast dat zorgt een ombouw van een container dat het minder snel gaat ruiken op een zonnige dag. En wat te denken om de ombouw te voorzien van gasveren? Zo kan de deksel van de ombouw op een vaste stand op blijven staan. Keuze genoeg dus als het aankomt op ombouw van containers.


Overwegen om een ombouw voor je container aan te schaffen?

Zo’n houten ombouw voor je container is ideaal om het vuil netjes uit het zicht te plaatsen. Het is mogelijk om voor een kunststof ombouw te kiezen, maar mooier is het om voor een houten ombouw container te gaan. Dat past meestal goed bij bijvoorbeeld je tuinhuisje. Een container ombouw bevat vaak een slimme deksel waar je de deksel van de container aan kunt bevestigen. Dat zorgt ervoor dat je niet steeds de deksel van de container hoeft aan te raken. Is de container eenmaal vol dan kan je deze heel simpel uit de ombouw rijden wanneer hij moet worden opgehaald.


Wat is het perfecte houtsoort voor ombouw containers?

Je wilt niet tegen lelijke containers aankijken daarom is een houten ombouw voor je container perfect geschikt om het aanzicht te verfraaien. Maar welke houtsoort is nu het beste geschikt voor een ombouw voor je containers? De meningen zijn erover verdeeld, maar meestal wordt de keuze gemaakt voor geïmpregneerd hout, Douglas hout geplatoniseerd hout of hardhout. Je merkt het, keuze genoeg in allerlei houtsoorten welke je container op een hele mooi manier doet verbergen. Je kan dit ook nog mooi afwerken door bijvoorbeeld de zijkanten en achterkant te maken van Zweeds rabat.


Een houten container ombouw is niet meer weg te denken uit je tuin

Tegenwoordig zie je houten container ombouw in bijna iedere tuin staan. Geen lelijke containers meer in het zicht, afval is afgesloten voor ongedierte en de stank wordt een stuk minder doordat de bakken extra afgesloten zijn. En gaat het nu om 1, 2 of meerdere containers? Geen probleem, voor elk aantal is een houten container ombouw mogelijk. Er zijn genoeg modellen te vinden in allerlei soorten kleuren. Dat maakt het heel goed geschikt voor ieder soort tuin of woning. Bekijk ook eens assortiment aan tuinhout om je tuin nog verder af te maken en net even de puntjes op de i te zetten. Zo maak je jouw tuin weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen.


Speciale tip om te kiezen voor grenen of vurenhout

Er zijn genoeg houtsoort mogelijkheden voor jouw ombouw container. Het geeft je ombouw een krachtige en robuuste uitstraling. Daarnaast belangrijk is dat deze houten ombouw stormbestendig is. Aan te raden is om de ombouw te behandelen met beits. In Nederland heerst er een nat klimaat, waardoor het hout langdurig vochtig kan blijven. Dit zorgt ervoor dat er schimmel kan ontstaan. Dat gebeurt vooral onder de kleppen. Met door het aanbrengen van beits, maar ook bijvoorbeeld nano coating, kan je schimmels voorkomen. Je containers mooi vormgeven met hout? Houtmarkt heeft een gigantisch aanbod aan verschillende houtsoorten voor zeer scherpe prijzen! Bestel vandaag nog en profiteer van een snelle levering!