Naar boven

Vurenhouten vloerdelen

Vloerdelen zijn vurenhouten planken welke rondom geschaafd en geploegd zijn. Doordat er een profiel in geschaafd is kunnen deze delen in elkaar geschoven worden. Deze messing- en groefplanken worden met name gebruikt als dakbeschot en als vloer.

Ben je op zoek naar een mooie houten plank om te gebruiken als dakbeschot of als vloer, dan is een vurenhouten vloerdeel een ideaal product. Deze vurenhouten planken zijn geschaafd en geploegd, wat betekent dat je ze gemakkelijk naast elkaar legt en in elkaar schuift. Dat helpt je niet alleen met het aanbrengen, maar het verzorgt ook een nette en sterke afwerking. De planken zijn niet afgewerkt, maar wel in verschillende uitvoeringen te krijgen.

Afmetingen

Als je een vloerdeel van vurenhout aanschaft bij Houtmarkt, dan heb je de keuze uit twee standaard maten. Je kunt kiezen uit 18,5 x 90 mm en voor 18,5 x 115 mm. Je bepaalt dus eerst hoe breed je de planken wilt hebben. Daarna hebben we vloerdelen op voorraad in verschillende lengtes. Je rekent uit hoeveel vloerdelen je nodig hebt door je oppervlakte te delen door de netto werkende maat. Deel de uitkomst voor de lengte en je weet hoeveel planken je moet bestellen.

Rekenvoorbeeld

Om uit te rekenen hoeveel meter of hoeveel planken je exact nodig hebt, houd je rekening met de netto werkende maat. Dat is in dit geval respectievelijk 90 en 115 mm. Dus 0,09 en 0,115 meter. Je rekent eerst uit hoeveel strekkende meters aan planken je nodig hebt. Dit doe je door de oppervlakte te delen door de netto werkende maat. Vervolgens deel je de totale strekkende meters door de beschikbare lengtes. Houd hier rekening met wat gunstig uitkomt voor de ruimte. 

Stel, je wilt een plafond van 3 x 4 m bekleden:
- Oppervlakte berekenen: 3 x 4 = 12 m2
- Strekkende meters: 12 / 0,09 = 134 meter of 12 / 0,115 = 105 meter
- Aantal planken: 134 / 3 = 45 planken van 3,0 meter 90 mm | 05 / 3 = 35 planken van 3,0 meter 115 mm

Toepassing

Deze planken van vurenhout worden voornamelijk gebruikt als dakbeschot of voor het leggen van een vloertje.

Soorten vloerdelen

Standaard: Standaard vloerdelen zijn alleen geschaafd en geploegd. Hier zit verder geen bewerking op. Wanneer je deze planken in elkaar zet, creëer je een glad oppervlak.

Vellingdelen: Vellingdelen zijn vurenhouten planken, geschaafd en geploegd inclusief een vellingrandje. Op de foto's en de profieltekeningen is het beter te zien. Wanneer deze planken in elkaar zijn gezet ontstaat er een oppervlak met V-groeven. Deze vloerdelen met een vellingrandje worden ook wel visbekdelen genoemd. We hebben ook Vellingdelen van Douglas in ons assortiment.

Vloerdelen met een kraalrand zijn bewerkt zodat er een ronde band tussen de planken ontstaat. Vurenhout kraaldelen zijn vurenhouten planken, geschaafd en geploegd inclusief een kraalrand. Wanneer het dakbeschot goed in het zich blifjt, kiest men hiervoor, omdat de kraaldelen resulteren in een mooi effect.

Vloerdelen kopen


Houtmarkt heeft altijd voldoende voorraad vellingdelen, kraaldelen en standaard geschaafd- geploegde delen. Deze kunnen we snel afleveren in heel Nederland. Mocht u nou andere afmetingen nodig hebben, iets dikker of breder? Neem dan contact op met de klantenservice.