Naar boven

Metselprofielen

De metselprofielen zijn 3, 5 of 6 lagen gelamineerd is én op elke 60 cm gevingerlast. Hierdoor worden eventuele spanningen in de lamellen onderling geëlimineerd en behoort kromtrekken tot het verleden. De lamellen worden watervast verlijmd en vervolgens nauwkeurig op maat geschaafd en visueel gecontroleerd. Daarna lakken we ze in transparante, milieuvriendelijke accentkleuren. De kopse kanten worden extra behandeld zodat optrekkend vocht geen invloed heeft op de stabiliteit. De metselprofielen zijn groen van kleur.

De metselprofielen worden gemaakt van zorgvuldig geconditioneerd Scandinavisch naaldhout. Ze vormen de top in de markt, blinken uit in stabiliteit en duurzaamheid en hebben bovendien een uitstekende prijs- kwaliteit verhouding. Deze gepatenteerde metselprofielen zijn voorzien van het KOMO keurmerk.
Sorteren

De metselprofielen van Houtmarkt

De meest veelzijdige klussen beven ook de meest veelzijdige hulpmiddelen om de klus te kunnen klaren. In veel gevallen weet men niet precies wat er gebruikt kan worden om het project op een eenvoudigere manier uit te kunnen voeren. Zo ook bij metselen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden voor dit project, waaronder metselprofielen. Maar wat zijn metselprofielen precies en hoe kun je ze gebruiken om jouw muur tot een succes te brengen? Wij helpen je op weg om aan de hand van onderstaande informatie de beste metselprofielen aan te kunnen schaffen. 

Wat zijn metselprofielen?

Metselprofielen zijn stijlen bij de hoeken van de te metselen muur. Hiermee wordt het einde aangegeven, waardoor er in een rechte lijn gewerkt kan worden en er geen metselwerk buiten dit kader kan komen. De profielen zijn 3, 5 of 6 lagen gelamineerd, waarbij ook op iedere 60 centimeter gelast is. De spanningen die er eventueel in de lamellen kan zitten wordt hierdoor geëlimineerd, waardoor de profielen niet krom kunnen trekken. Hierdoor kan er veel nauwkeurigheid geboden worden bij jouw stelwerkzaamheden en ben je ervan verzekerd dat er een rechte muur gemetseld wordt. 

De metselprofielen bestaan dus uit lamellen. Deze lamellen worden watervast verlijmd, op maat geschaafd en visueel nogmaals gecontroleerd. Ook worden de profielen in transparante accentkleuren gelakt, waarbij ook gedacht is aan het milieu in de keuze van de lak. De kopse kanten worden tevens bewerkt, zodat het optrekkende vocht geen schade toe kan brengen aan de lamellen en er meer stabiliteit geboden wordt. De profielen die je bij Houtmarkt aanschaft, zijn groen van kleur. Met het bijgeleverde KOMO keurmerk ben je verzekerd van milieuvriendelijke en duurzame oplossingen voor jouw project en kun je er vanuit gaan dat de profielen altijd de gewenste stabiliteit kunnen bieden bij het metselen van jouw muur. 

Hoe gebruik je de metselprofielen

De onderzijde van de metselprofielen wordt door middel van klampen op een vloer bevestigd, waardoor het profiel gesteld kan worden. Bovenaan komen de houten schoren. Deze worden uiteindelijk schuin naar beneden lopend bevestigd aan de klamp, zodat het profiel te lood staat. Dit proces wordt nogmaals herhaald, waardoor de schoren in twee richtingen haaks op elkaar staan. Hoewel dit vaak door een timmerman uitgevoerd wordt, kan de metselaar dit ook doen. Je hoeft hierdoor niet speciaal meerdere vakmannen in te schakelen om de muur uiteindelijk tot stand te laten komen. 

Waarom de goedkope metselprofielen van Houtmarkt aanschaffen?

Wanneer je de metselprofielen bij Houtmarkt aanschaft, ben je altijd verzekerd van een goedkope oplossing voor jouw metselklus. Voor nog geen 10 euro per meter heb je namelijk al goede profielen tot jouw beschikking, wat ervoor kan zorgen dat je de kosten voor de verbouwing enigszins aan kunt passen aan jouw budget. Ondanks de lage prijzen ben je wel altijd verzekerd van de beste kwaliteit en een milieuvriendelijke oplossing. De profielen gaan namelijk jarenlang mee bij de juiste verzorging, waardoor ze voor meerdere projecten ingezet kunnen worden. Zo kun je jouw klussen altijd tot een goed einde brengen, waarbij de stabiliteit gewaarborgd blijft. 

Metselprofielen online bestellen
Houtmarkt heeft metselprofielen van 66 x 67 mm in verschillend lengtes op standaard op voorraad; lengte 2,7 - 3,0 en 3,6 meter. Deze kunnen afgehaald worden op onze locatie in Zwijndrecht of geleverd worden op een aangegeven adres. Snel nodg? Vraag dan de klantenservice wat er mogelijk is.