Welke soorten Zweeds Rabat hout is er?

21 februari 2023 - Tuinproducten

Wat is Zweeds Rabat hout?

Men noemt Zweeds Rabat hout ook wel potdekselplanken. Dit hout loopt tap toe en bevatten een sponning. Ga je Zweeds Rabat hout plaatsen dan doe je dat door middel van elke plank een klein stukje over de andere plank te leggen. Het zogenaamde dakpannen effect, zodat ze elkaar iets overlappen. Doe je dit dan ontstaan er geen kieren. Zweed Rabat hout zie je vooral terug bij constructies zoals schuttingen en gevelbekleding. Fraai, stoer en ruig zijn goede bijvoeglijke naamwoorden voor Zwart Zweeds Rabat hout.

 

Zweeds Rabat grenenhout ideaal voor tuinmeubelen

Je kunt Zweeds Rabat hout onderverdelen in verschillende soorten. Denk aan grenen, vuren, lariks en Douglas. Zweeds Rabat grenenhout staat bekend om de vlammende structuren. Ander kenmerk is de lichte kleur van het hout. Nederlanders houden van grenenhout in de tuin en is daarom een van de meest verkochte houtsoorten in ons land. Zweeds Rabat grenenhout is goed te gebruiken voor tuinmeubels, zoals een tuinhuisje.

 

Het Zweeds Rabat vurenhout gebruikt men voornamelijk voor constructiehout

Kijk je naar Zweeds Rabat vurenhout dan wordt dat veelal gebruikt als constructiehout. Constructiehout kan gezien worden als gevelbekleding, dakbalken en loopdekken. Maar dat is niet alleen waarvoor je dit Zweedse Rabat hout goed kunt gebruiken. Denk ook aan projecten zoals een loungebank en tuinstoelen. Zweeds Rabat vurenhout is naast het grenenhout een van de meeste populair houtsoorten te koop in Nederland.

 

Zweeds Rabat lariks of Douglas hout?

Wil je iets meer kwaliteit hebben dan het grenenhout en vurenhout kies dan voor Zweeds Rabat larik of Douglas hout. Dit is een zeer duurzaam houtsoort dat vooral voor buitenprojecten wordt gebruikt. En als je besluit dit hout niet in een vochtige omgeving te plaatsen, zoals boven de grond, dan kun je het heel makkelijk onbehandeld laten. Lariks en Douglas hout staan bekend om zijn warme zalm rode kleurtinten. Tegenwoordig wordt dit hout steeds populairder onder de mensen.

 

Zweeds Rabat hout zwart heeft zich ontwikkeld tot aparte subcategorie

Naast genoemde Zweeds Rabat houtsoorten is er ook nog een hele andere categorie aan Zweeds Rabat hout te vinden. Het gaat hier om de Zweeds Rabat hout zwart. Je kunt dit houtsoort zien als normaal Zweeds Rabat hout alleen dan met een andere kleur. Omdat het de laatste jaren aan populariteit wint heeft dit zwarte houtsoort zich helemaal tot aparte subcategorie onder het Zweedse Rabat hout ontwikkeld. De meeste soorten Zweeds Rabat houtsoort zwart zijn zwart gespoten of gedompeld. De levensduur van dit hout is 10 tot 15 jaar.

 

Verschil tussen gespoten en gedompelde Zweeds Rabat hout zwart

Er zit een groot verschil tussen gespoten en gedompelde zwarte Rabat hout. Laat je het spuiten in het zwart dan krijg je een houtcoating over de planken. Dat zorgt dat de kleur langer wordt behouden en geeft een meer luxe uitstraling. Het is iets duurder dan gedompeld hout. Bij gedompeld Zweeds Rabat hout wordt het hout in een bad van zwarte vloeistof gedompeld. Nadeel van deze techniek ten opzichte van spuiten is dat de kleur eerder vervaagt en vergrijsd. Dat komt omdat het vloeistof niet helemaal in het Douglas hout trekt. Ben je er uit en wil je Zweeds Rabat hout gaan gebruiken? Goede keuze, wij hebben een groot aanbod en zorgen voor supersnelle levering! Koop vandaag nog Zweeds Rabat hout!