Hardhout voor in je tuin

21 april 2023 - Tuinproducten


1) Meranti: Meranti is een populaire houtsoort die wordt gebruikt voor kozijnen en gevelbekleding. Het heeft een prachtige roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Meranti kozijnen zijn niet alleen duurzaam en weerbestendig, maar geven ook een warme en luxe uitstraling aan je woning.

2) Bankirai: Bankirai is een hardhoutsoort die vaak wordt gebruikt voor hardhouten vlonders. Het heeft een opvallende geelbruine kleur en een dichte structuur, waardoor het zeer duurzaam en bestand is tegen schimmels en insecten. Met hardhouten vlonders creëer je een prachtig terras waarop je kunt genieten van lange zomeravonden.

3) Azobé: Azobé is een zeer sterke en duurzame houtsoort die veel wordt gebruikt voor constructies zoals hardhouten schuttingplanken. Het heeft een diep roodbruine kleur en kan goed tegen vocht en extreme weersomstandigheden. Met hardhouten schuttingplanken van Azobé zorg je niet alleen voor privacy in je tuin, maar ook voor een stijlvolle en natuurlijke afscheiding.

4) Teak: Teak is een bekende en veelgebruikte hardhoutsoort vanwege zijn natuurlijke oliën en hoge weerstand tegen water en insecten. Het heeft een goudbruine kleur die na verloop van tijd prachtig vergrijst. Teak wordt vaak gebruikt voor tuinmeubelen, maar kan ook worden toegepast voor andere buitenprojecten, zoals plantenbakken en pergola's.

Het gebruik van hardhout biedt talloze voordelen voor je tuin. Het is niet alleen een duurzame houtsoort en bestand tegen weersinvloeden, maar het voegt ook een natuurlijke en luxe uitstraling toe aan je tuin. Hier zijn enkele tips bij het gebruik van hardhout in je tuin.

Onderhoud: Om de levensduur van je hardhout te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Behandel het hout met eengeschikte olie of beits om het te beschermen tegen vocht en UV-straling. Regelmatig schoonmaken en inspecteren is ook belangrijk om eventuele schade of slijtage vroegtijdig op te sporen. Nu heeft hardhout een lange levensduur, maar zo kun je ervoor zorgen dat 

Verwerken van hardhout: Bij het werken met Meranti kozijnen, hardhouten vlonders of hardhouten schuttingplanken is het belangrijk om nauwkeurig te werken en de juiste bevestigingsmiddelen te gebruiken. Wij geven je handige tips, zoals bijvoorbeeld dat je ervoor moet zorgen dat het hout voldoende ruimte heeft om uit te zetten en te krimpen met veranderingen in temperatuur en vochtigheid.

Hardhout biedt eindeloze mogelijkheden om je tuin een mooie en natuurlijke uitstraling te geven. Of je nu kiest voor Meranti kozijnen, hardhouten vlonders of hardhouten schuttingplanken, je zult genieten van een prachtige tuin die jarenlang meegaat. Laat de schoonheid van hardhout je inspireren en maak van je tuin een heerlijke plek om dagelijks in te genieten.