Profiteer van veel voordeel op tuinhout! Kortingen tot 15%. 

Sluiten

Douglashout is ideaal voor speeltoestellen

22 februari 2024

Douglashout staat bekend om zijn duurzaamheid, sterkte en natuurlijke schoonheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor buitenprojecten, waaronder het bouwen van speeltoestellen in de tuin. Dit artikel verkent de voordelen van douglashout voor speeltoestellen en geeft voorbeelden van speeltoestellen die u kunt bouwen om uw tuin om te toveren in een speelparadijs voor kinderen.

Voordelen van douglashout voor speeltoestellen

Duurzaamheid: Douglashout heeft een natuurlijke weerstand tegen rot en schimmels, waardoor het een lange levensduur heeft, zelfs onder zware weersomstandigheden. Dit maakt het een ideale keuze voor buitenspeeltoestellen die het hele jaar door worden blootgesteld aan de elementen.

Sterkte: De structuur van douglashout is zodanig dat het hout een hoge sterkte heeft, waardoor het bestand is tegen de belasting van spelende kinderen. Dit zorgt voor een veilige speelomgeving, wat essentieel is voor speeltoestellen in je tuin.

Uitstraling: Met de warme kleuren en aantrekkelijke textuur voegt douglashout een mooie uitstraling toe aan je tuin. Speeltoestellen gemaakt van douglashout zien er niet alleen prachtig uit, maar gaan ook nog mooi op in de natuurlijke omgeving van je tuin. Daarnaast passen de douglas speeltoestellen ook heel goed bij je douglas veranda of overkapping.

Milieuvriendelijk: Douglashout is een natuurlijk, hernieuwbaar materiaal dat, indien verantwoord verkregen, een milieuvriendelijke keuze is voor het bouwen van speeltoestellen.

Voorbeelden van speeltoestellen gemaakt van douglashout

1. Klimrek: Een klimrek van douglashout biedt kinderen de perfecte gelegenheid om hun klimvaardigheden te oefenen en hun fysieke kracht te verbeteren. Het kan worden aangepast met verschillende niveaus en uitdagingen, waaronder touwladders, klimnetten en horizontale balken.

2. Schommelset: Een klassieker onder de speeltoestellen, een schommelset van douglashout is zowel duurzaam als mooi. Je kunt kiezen voor een eenvoudige schommel voor één kind of een grotere set met meerdere schommels, waaronder bandenschommels en schommels met zitjes voor jongere kinderen.

3. Zandbak: Een zandbak gemaakt van douglashout biedt kinderen een veilige en schone plek om te spelen en hun creativiteit te ontwikkelen. Het houten frame houdt het zand op zijn plaats en voorkomt dat dieren erin komen. Voor extra bescherming kan een douglas houtendeksel worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat gorf afval van bomen en/of struiken, zoals takken en bladeren, buiten de zandbak blijft.

4. Speelhuisje: Een speelhuisje van douglashout kan een magische toevoeging zijn aan elke tuin, waardoor kinderen hun eigen plekje hebben om te spelen en hun verbeelding de vrije loop te laten. Het huisje kan worden voorzien van ramen, deuren, en zelfs een kleine veranda voor een realistische en boeiende speelervaring.

Ga voor douglashout van Houtmarkt

Douglashout is een uitstekende keuze voor het bouwen van speeltoestellen in de tuin, dankzij zijn duurzaamheid, sterkte, natuurlijke schoonheid en milieuvriendelijkheid. Of je nu kiest voor een klimrek, schommelset, zandbak, of speelhuisje, douglashout biedt een veilige, duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing die jarenlang speelplezier garandeert. Door te investeren in speeltoestellen van douglashout, creëer je een stimulerende en plezierige speelomgeving voor je kinderen, recht in je eigen achtertuin. Profiteer nu van de scherpe prijzen van onze douglashouten palen en douglashouten balken. Kies de juiste maten en maak je tuin klaar voor het voorjaar en je kinderen.