Naar boven

Schroeven

Schroeven zijn bevestigingsmiddelen die bestaan uit een cilindrische schacht met schroefdraad en een kop aan het uiteinde. Ze worden gebruikt om verschillende materialen stevig aan elkaar te bevestigen door ze in het materiaal te draaien met behulp van een schroevendraaier, boormachine of ander gereedschap. Ze zijn verkrijgbaar in allerlij soorten en maten zoals: RVS, verzinkt of gipsplaatschroeven en vlonderschroeven, Waadoor je voor alle klussen een schroef kan toepassen. Met hun eenvoudige ontwerp en effectieve functionaliteit zijn schroeven essentiële en alomtegenwoordige elementen in de wereld van bouw en fabricage.

Schroeven voor diverse toepassingen

Onze uitgebreide selectie van schroeven biedt oplossingen voor een brede schaal aan toepassingen, Van het verschroeven van normale planken of balken naar het verschroeven van gipsplaaten of vlonderplakken, alles is mogelijk met de schroeven van Woodies en Profpartner. 


Soorten schroeven

Schroeven verzinkt - Woodies: Voor het monteren van houten onderdelen, zoals meubels, kasten, en frames.
Schroeven voldraad - Woodies: Geschikt voor zwaardere constructietoepassingen waar een stevige verbinding vereist is, zoals het bouwen van houten schuttingen, dekken, en pergola's.
Schroeven RVS - Woodies: Ideaal voor buitengebruik vanwege hun roestbestendigheid, zoals het bevestigen van gevelbekleding, terrasconstructies, en tuinmeubilair.
Gipsplaatschroeven - Grof / Fijn: Perfect voor het monteren van gipsplaten aan metalen of houten stijlen, zowel voor grove als fijne afwerkingen zoals wanden, plafonds, en scheidingswanden.
Vlonderschroeven RVS - Woodies: Speciaal ontworpen voor het bevestigen van terrasplanken aan houten onderstructuren, waardoor een duurzame en stabiele terrasconstructie ontstaat.
Potdekselschroeven zwart- Woodies: Ideaal voor het bevestigen van potdekselplanken of gevelbekleding, waardoor een esthetisch aantrekkelijke afwerking ontstaat met een zwarte kleur.


Toepassingen

Al deze schroeven zijn te gebruiken bij verschillende doeleinden. De verzinkte schroeven zijn te gebruiken bij van alles binnen. Ze zijn ook bruikbaar bij wat slechtere omstandig heden door het laagje zink maar voor buitenshuise toepassingen is het beter om roestvrij stalen schroeven te gebruiken sinds die vrijwel nooit kunnen roesten.

De voldraad schroeven zijn goed te gebruiken bij constructies waar stevigheid van belang is zoals bij plaatmateriaal doordat ze meer grip leveren dan andere schroeven.

De gipsplaatschroeven zijn onmisbaar voor het verschroeven van gipsplaten sinds het extra stevig in de platen blijft zitten en niet de platen beschadigt. Het verschil tussen de fijne en grove variant van deze schroeven is dat de fijne betere grip hebben en beter vast zitten terwijl de grove veel sneller de plaat in gaan wat zorgt voor een efficiëntere bevestiging.

De vlonderschroeven zijn essentieel voor het verschroeven van vlonderplanken door de lengte en weersbestendigheid van de schroef.

En als laatste de potdekselschroeven. Deze schroeven zijn gemaakt van roest vrij staal en zijn dus zeer bruikbaar in buitenconstructies. De zwarte afwerking zorgt voor een moderne en eigentijdse uistraling waardoor de schroeven perfect passen bij diverse gevelstijlen en architectonische ontwerpen. Deze schroeven zijn ontworpen om rabat- of potdekselplanken te monteren.


Wat betekent verzinkt

Verzinkte schroeven zijn schroeven die zijn behandeld met een laagje zink om ze te beschermen tegen roest en corrosie. Deze zinklaag wordt aangebracht via een proces genaamd verzinken, waarbij de schroeven worden ondergedompeld in gesmolten zink of worden bedekt met een zinklegering. Deze beschermende laag biedt extra duurzaamheid en weerstand tegen corrosieve omgevingen, waardoor verzinkte schroeven ook bruikbaar zijn voor gebruik waar wel eens vocht in aanraking kan komen met de schroef.


Wat betekent RVS?

RVS staat voor roest vrij staal. Dit houd in dat deze schroeven langer meegaan in natte omstandigheden. Omdat ze gemaakt zijn van rvs betekent het dat er geen roestvorming kan ontstaan en is het meer corrosief bestendig, het enigste nadeel aan rvs is de relatief hogere prijs maar dan heb je ook een goede qualiteit schroef die tientallen jaren mee zal gaan.

Beschikbare opties:
We hebben verschillende lengtes en diktes om te voldoen aan de specifieke eisen van uw project. Verpakt in handige hoeveelheden voor uw gemak, of verkrijgbaar in bulk voor grotere projecten.
Upgrade uw bouwervaring met Schroeven RVS - Woodies en vertrouw op de betrouwbaarheid en prestaties die uw project verdient. Ontdek de perfecte combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid met Woodies schroeven.


Waarom Woodies?

Woodies staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en vakmanschap. Onze verzinkte schroeven zijn het resultaat van jarenlange ervaring en innovatie, wat zorgt voor betrouwbare prestaties en tevreden klanten.
Koop uw Woodies schroeven bij houtmarkt en ervaar het verschil in kwaliteit en duurzaamheid. Uw project verdient de beste materialen, en dat is precies wat u krijgt met Woodies. Bij het kopen van meerder dosen/ pallets vraag het aan via de mail.

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze schroeven? Neem gerust contact met ons op, en ons deskundige team staat klaar om je verder te helpen.