Naar boven

Lijmen

Houtlijmen zijn kleefstoffen die specifiek zijn ontwikkeld voor het verbinden van houten oppervlakken. Ze bestaan uit polymeren, oplosmiddelen en additieven die een sterke en duurzame hechting mogelijk maken. Deze lijmen worden gebruikt voor diverse toepassingen zoals meubelproductie, houtbewerking en constructie. Ze bieden weerstand tegen vocht en warmte en kunnen worden aangebracht met verschillende methoden. Het kiezen van de juiste houtlijm is cruciaal voor sterke en langdurige verbindingen.

Lijmen voor diverse toepassingen


Onze uitgebreide selectie van lijmen biedt oplossingen voor een brede schaal aan toepassingen, variërend van houtbewerking tot constructie en algemene montage. Met hoogwaardige merken zoals Bison, Poly Max, Griffon en Profpartner, bieden we een assortiment van producten die voldoen aan allerlei behoeftes en eisen. 


Soorten Lijm

Houtlijmen:

Bison Houtlijm ST10 wit: Deze houtlijm biedt een sterke en duurzame hechting voor diverse houtbewerkingsprojecten 
Bison Houtlijm KM45 watervast D4 wit flacon 750gr: Deze watervaste houtlijm op basis van D4-technologie zorgt voor een stevige verbinding die bestand is tegen vochtige omstandigheden.
Griffon Houtlijm - Wood Max Power: Deze krachtige houtlijm biedt een sterke hechting en is geschikt voor zware toepassingen.

Montagelijmen:

Poly Max montagelijm High Tack: Deze montagelijm biedt een snelle en sterke hechting voor diverse materialen, waardoor het ideaal is voor montageklussen.

Constructielijmen:

Bison constructie bruislijm D4: Deze bruislijm op basis van D4-technologie is geschikt voor constructietoepassingen waar een sterke en duurzame hechting vereist is.

Speciale lijmen voor bouwmaterialen:

Profpartner Cellenbetonlijm: Deze speciale lijm is ontworpen voor het verlijmen van cellenbetonblokken en biedt een sterke en betrouwbare hechting.
Profpartner Kalkzandsteen lijm: Deze kalkzandsteenlijm is speciaal samengesteld voor het verlijmen van kalkzandsteenblokken en biedt een uitstekende hechting en stabiliteit.Toepassingen verschillende lijmen

Al deze lijmen zijn bruikbaar voor verschillende doeleinden. De houtlijmen zijn vanzelfsprekend het beste voor het verlijmen van soorten hout zoals vuren, mdf en hardhout waarbij je een sterke verbinding kan creëren tussen houtdelen. 
De montagelijmen zoals Poly Max High Tack zijn perfect voor het bevestigen van objecten zoals houtconstructies en ook voor het bevestigen van isolatiemateriaal en gipsplaten, variërend van hout tot metaal en kunststof. De sterke en snelle hechting maakt ze ideaal voor montageklussen in huis of op de werkplek.
Constructie lijmen zoals de bison bruislijm zijn het beste voor het opvullen van scheuren en breuken in allerlei voorwerpen. Door zijn krachtige binding en weersbestindigheid kun je deze lijm ook gebruiken voor constructies buiten en voor het opvullen van poreuze materialen.
Als laatste hebben we de speciale lijmen voor het verlijmen van betonblokken of kalkzandsteenblokken. Deze lijmen zijn gespecializeerd in het verlijmen van de stenen en kan binnen en buiten gebruikt worden.


Wat betekent D1 t/m D4?

D1: Dit niveau is alleen geschikt voor gebruik in droge omstandigheden en heeft geen weerstand tegen vocht.
D2: Lijmen met dit niveau zijn geschikt voor gebruik in omstandigheden waar af en toe lichte blootstelling aan vocht kan optreden, zoals ruimtes waar sprake kan zijn van lichte condensatie.
D3: Deze lijmsoorten zijn redelijk vochtbestendig en zijn geschikt voor gebruik in ruimtes waar regelmatig vocht voorkomt zoals keukens of badkamers. Direct contact met water kan nog steeds problemen veroorzaken
D4: Dit is het hoogste niveau waterbestendigheid. Lijmen met dit niveau kunnen tegen constante blootstelling van vocht en water. Goed te gebruiken voor dingen buiten of in industriële setting

Het is belangrijk om het juiste niveau van vochtbestendigheid te kiezen voor welk doeleinde je het wil gebruiken.Of het nu gaat om het bouwen van meubels, het monteren van onderdelen of het verlijmen van bouwmaterialen, onze lijmen bieden betrouwbare prestaties en duurzaamheid voor al uw projecten. Met een verscheidenheid aan opties binnen handbereik, vindt u bij ons de juiste lijm voor elke klus.